4 Mayıs 2024 Cumartesi

DİSK'ten Tekirdağ ve Edirne'de asgari ücret eylemi

DİSK tarafından yürütülen "İnsan onuruna yaraşır asgari ücret: 3200TL Net!" kampanyası çerçevesinde Tekirdağ ve Edirne'de basın açıklamaları yapıldı.

Milyonlarca işçiyi ilgilendiren 2020 asgari ücreti tespit sürecine ilişkin DİSK tarafından yürütülen "İnsan onuruna yaraşır asgari ücret: 3200TL Net!" kampanyası çerçevesinde Tekirdağ ve Edirne'de basın açıklamaları yapıldı.

Basın açıklamalarına DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK Genel Sekreteri Cafer Konca da katıldı.

Tekirdağ Bedesten Park önünde yapılan eylemde DİSK Trakya Bölge Temsilcisi Salim Şen'in asgari ücret mücadelesi kapsamında Trakya'daki iki günlük program hakkında bilgi verdi. Ardından konuşan DİSK Genel Sekreteri Cafer Konca, insan onuruna yaraşır bir asgari ücret için, asgari ücretin vergi dışı bırakılması için ve asgari ücretin AGİ hariç tespit edilmesi için mücadelenin ülke çapında sürdüğünü belirtti.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'da işsizlikteki artışın düşük ücret politikalarına gerekçe olarak gösterildiğini hatırlatarak "İşsizliği önlemenin yolu ücretleri düşürmek değildir. Ücretleri baskılayarak işsizliği önleyemezsiniz" dedi.

Tekirdağ'ın ardından ikinci eylem Edirne Saraçlar Caddesinde gerçekleştirildi. Buradaki açıklamaya da DİSK üyesi sendikalar kitlesel ve coşkulu bir biçimde katıldı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu burada yaptığı açıklamada "Asgari ücret milyonların meselesidir, asgari ücret memleket meselesidir! İnsan onuruna yaraşır bir asgari ücret istiyoruz" diye belirtti.

Basın açıklamalarının ardından DİSK üyeleri kitlesel olarak bildiri dağıtımı yaptı.