18 Mayıs 2024 Cumartesi

DİSK: ücret ve vergi adaletsizliğine karşı alanlarda olacağız

DİSK Ankara Bölge Temsilciliği,  düşük ücretler ve vergi adaletsizliğini protesto etti, devam eden TİS sürecinde ve Aralık'ta yapılacak asgari ücret görüşmelerinde alanlarda olacaklarını vurguladı.

DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, düşük ücretler ve vergi adaletsizliğini Ulus Meydanı'nda yaptığı açıkama ile protesto etti. 

Açıklama yapan DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün, hükümetin ekonominin giderek iyileştiğini savunmasına karşın, işçiler açısından geçinmenin her geçen gün daha zor hale geldiğine dikkat çekti. "İşsizliğin rekor kırdığını, çarşı ve pazarda fiyatların uçtuğunu ve zamların belleri büktüğünü" belirten Görgün, bunlar karşısında hükümetin IMF'nin isteklerini yerine getirdiğini söyledi.

Görgün, "Evlerimize gelen faturalar yüzde 8 değil en az yüzde 50 zamlandı. Pazarda, markette gıda ürünleri yüzde 8 değil en az yüzde 30 zamlandı. Ücretlerimiz neden gerçek enflasyon oranında değil de hedeflenen enflasyona göre artsın?" diye konuştu. Ekonominin büyüdüğü iddiasına karşın işçilerin bundan herhangi bir pay almadığını dile getiren Görgün, aksine kriz kapıya dayandığında işçilerin alım güçlerini düşürecek ücret politikalarının dayatıldığını ifade etti. Görgün, hükümetin vergiyi tabana yayma söylemlerine de tepki göstererek "Vergiyi tabana değil tavana yayın, kar ve faiz gelirlerini, serveti vergilendirin" dedi.

İşçi sınıfı ve tüm emekçiler olarak sefalet politikalarını kabul etmeyeceklerini vurgulayan Görgün, Aralık ayındaki asgari ücret görüşmelerinde ve devam eden toplu sözleşme süreçlerinde işyerlerinde ve alanlarda tepkilerini göstereceklerini kaydetti.