28 Mart 2024 Perşembe

DİSK İstanbul Bölge Temsilciliği açıldı

DİSK'in İstanbul Bölge Temsilciliği Merter'de açıldı. Açılışın gerçekleştiği yerin DİSK'in kurucusu Kemal Türker'in katledildiği olduğuna dikkat çeken DİSK'liler, mücadele edeceklerini söyledi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Güngören'e bağlı Merter Semti'nde İstanbul Bölge Temsilciliği'nin açılışını yaptı. Açılışa, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Emek Komisyonu yöneticileri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) il yöneticileri, Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) Yönetim Kurulu üyeleri ve DİSK bünyesindeki sendikaların yöneticileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Asalettin Arslanoğlu, açılışını yaptıkları yerin DİSK'in kurucusu Kemal Türker'in öldürüldüğü caddede olduğunu belirterek, "Eğer bir ağaç dallarıyla gürleyecekse köklerinden vazgeçmemesi gerekiyor" dedi. Arslanoğlu, DİSK kurucularının yürüttüğü mücadelenin devamlılığını sağlayacaklarını belirtti.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise, DİSK'in sermayenin saldırı ve kuşatmalarına karşı bir cevap olarak ortaya çıktığını belirtirken, açılışı yapılan noktanın ise tarihsel anlam içerdiğine vurgu yaptı. Çerkezoğlu, toplamda 13 bölgede bölge temsilciliklerinin faaliyet yürüttüğünü söyleyerek, "Aslında DİSK'in geleceğe dair adımlarının planlandığı en önemli işleyiş mekanizmaları sayılan bölge temsilcilikleri DİSK'in kılcal damarlarıdır" diyerek bürokratik bir oluşum olmadıklarını söyledi. Çerkezoğlu, "Bugün bize çok küçük gibi görünen adımlarımızın bile geleceği belirlediği bir dönemdeyiz" dedi.