3 Mayıs 2024 Cuma

DİSK Genel Kurulu'nda Limter-İş Genel Başkanı'nın konuşması engellendi

DİSK 17. Olağan Genel Kurulu'nun ikinci gününde DİSK yönetimine dair eleştirilerini sıralayan Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı'nın konuşması bazı delegeler tarafından engellenmek istendi, divan başkanı ise Saygılı'ya "Biz sana bir hak verdik, sataşıp kavga etmen için değil, tamam işin bitti" dedi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) 17. Olağan Kongresi ikinci gününde İstanbul Green Park Kongre Merkezi'nde delegelerin konuşmalarıyla devam etti.

Kongrede söz alan Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, Limter-İş başta olmak üzere DİSK'te yer alan mücadeleci sendikaların DİSK yönetimi tarafından sahiplenilmediği ve yeni yönetim oluşturulurken sendikalara danışılmadan, yönetimin yukarıdan belirlendiği eleştirilerini yöneltti. "Biz şunu demiyoruz, toplu sözleşme yapan sendikalarımızı bir tarafa atalım demiyoruz. Biz de sizin kadar emek veriyoruz, talebimiz şu: bize de danışılsın" ifadelerini kullanan Kanber Saygılı'ya Genel-İş'ten bir kişi sataşarak konuşmasını böldü.

Bunun üzerine yaşanan tartışmada Saygılı'nın DİSK'e bağlı Limter-İş Genel Başkanı olduğu ve kongrede konuşma hakkı olduğunu görmezden gelen divan başkanı Mehmet Atay, Saygılı'nın yerine oturmasını istedi. Atay, "Biz sana bir hak verdik, sataşıp kavga etmen için değil, tamam işin bitti" ifadeleriyle Saygılı'nın sözlerini bitirmesini sağlamaya çalıştı. Çok sayıda delege ayağa kalkarak tartışmayı sürdürdü, ardından yüksek sesle müzik açılarak Saygılı'nın sözleri bastırılmaya çalışıldı.