18 Mayıs 2024 Cumartesi

DİSK 15 Haziran'da Kartal'da miting gerçekleştirecek

DİSK, 27 Mayıs'ta topladığı Başkanlar Kurulu'nun ardından, İstanbul seçimlerine ilişkin alacağı tutumu açıklarken kıdem tazminatının gasbı, ekonomik kriz gibi konulara dikkat çekmek amacıyla 15 Haziran'da bir miting düzenleneceğini duyurdu. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanlar Kurulu, yaptığı tartışmalar doğrultusunda bir dizi karar aldığını açıkladı.

Buna göre DİSK Başkanlar Kurulu, 23 Haziran seçimlerinde oy kullanacak tüm işçileri, “demokrasi, adalet ve emeğin hakları mücadelesini güçlendirecek, ülkeyi yönetenlere 'haklarımıza ve irademize saygı göster' mesajını verecek biçimde” tercihlerini yapmaya çağıracak.

İşçilerin kıdem tazminatı başta olmak üzere haklarına sahip çıkma iradesini bir kez daha göstermek, işçilerin "hak, hukuk, adalet” mücadelesini yükseltmek hedefiyle 15 Haziran tarihinde İstanbul Kartal'da bir miting düzenlenecek.

15-16 Haziran 1970 Büyük İşçi Direnişinin 49'uncu yılında bu görkemli direnişin ve bugün işçi sınıfının karşı karşıya olduğu tehlikelerin işçilere anlatılmasının önemine dikkat çeken DİSK Başkanlar Kurulu, "15-16 Haziran'ın ışığında haklarımızı savunuyoruz” konulu bildiri, afiş çalışmaları, işyeri toplantıları, bölge temsilciler kurulları vb. aracılığıyla ülke çapında yaygın bir aydınlatma çalışmasının başlatılmasına karar verdi.

Ayrıca DİSK Başkanlar Kurulu, kıdem tazminatının fona devredilmesi başta olmak üzere, işçi sınıfının haklarına yönelik tehlikeli adımlara karşı, DİSK üyesi veya diğer konfederasyonlara üye işçilerin, örgütlü-örgütsüz tüm işçilerin ortak mücadelesinin yükseltilmesi gerektiğinin altını çizdi.