18 Mayıs 2024 Cumartesi

Direnişteki Cargill işçileri Nestle önünde taleplerini haykırdı

909 gündür direnen Cargill işçileri, Nestle Genel Müdürlüğü önünde işe iade taleplerini dile getirdi.

Direnişteki Cargill işçileri, Nestle Genel Müdürlüğü önünde işe dönme talebiyle açıklama yaptı.

"Bizimkisi bir 'hak' hikayesi. Türk yargısı: Gereği düşünüldü. 1) Davanın kabulüne 2) Fesih geçersizliğine 3) Davacının işe iadesine, karar verilmiştir. Mahkeme kararını uygula Cargill' yazılı pankart açıldı, işçilerin taleplerinin yer aldığı dövizler taşındı.

İşten çıkarılan Suat Karlıkaya, "5 sene önce şişten atılan Nestle çalışanı arkadaşlarımız için direniyorduk. Bugün işten çıkarılan Cargill işçileri için birlikte direniyoruz" dedi.

Basın metnini okuyan Tek Gıda-İş Örgütlenme Sekreteri İbrahim Öner, 1 Ekim 2019 itibarıyle yaptıkları eylemleri bir süredir örgütlü oldukları ve olmadıkları şirketlerin Genel Müdürlükleri önünde yaptıklarını belirtti.

909 gündür direnişte olduklarını hatırlatan Öner, Cargill'in en önemli müşterilerinden olan Nestle Genel Müdürlüğü önünden şu çağrıyı yaptı: "İşten çıkarılan arkadaşlarımızın alın teri, siz değerli müşterilerin katkılarıyla zenginleşen ve sürekli büyüyen Amerikan şirketi Cargill; artık sendika düşmanlığını bırakmalı işten çıkarılan arkadaşlarımızı derhal geri almalıdır."

Öner, Cargill işçilerinin Tek Gıda-İş ile mücadeleyi sürdürmekten asla vazgeçmeyeceğini kaydetti.

Okunan basın metninin ardından işçiler Nestle Genel Müdürlüğü'ne taleplerinin yer aldığı mektubu teslim etti.