29 Mart 2024 Cuma

Direnen işçiler uyardı: Asen'e sendika girecek

Asen Metal'da direnen işçiler, fabrikaya sendika girene kadar mücadelenin süreceğini kaydetti. Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Serdaroğlu ise DİSK'in bölgede örgütlenmesinin engellenmeye çalışıldığına dikkat çekti ve "Mücadelemiz kararlılıkla devam edecek" dedi. 

Gebze Dilovası'nda bulunan Asen Metal'da sendikalı oldukları için işten çıkarılan işçilerin mücadelesi sürüyor. Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu'nun da katılımıyla direniş alanında basın açıklaması yapıldı. İşçilerin talepleri yinelendi. 

Direnişteki işçiler, "Sendika hakkımız engellenemez. Atılan işçiler geri alınsın" yazılı pankartla eylem alanına yürüdü. Yürüyüş sırasında "İnadına sendika inadına DİSK" sloganı yükselirken işçiler, sendikal mücadelenin süreceğini vurguladı. Patronlara seslenen işçiler, "Asen'e sendika girecek, başka yolu yok" dedi.

Söz alan Serdaroğlu, Dilovası'nda DİSK'in örgütlenmesini önüne geçmeye çalışıldığını kaydetti. Kendisiyle görüşmeyi reddeden patronlara seslenen Serdaroğlu, "Bunun vebali de suçlusu da siz olacaksınız. Çünkü burada Anayasal hakkını kullanan işçiye tahammülsüzlük hat safhada. Bu bölgede bir şeyler oluyor, birilerinin kulağına fısıldanıyor" dedi. 

Serdaroğlu, "İşten atılan üyelerimiz işbaşı yaptırılana ve sendika örgütlülüğümüz tanınana kadar mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir" ifadelerini kullandı. 

Serdaroğlu'nun konuşması, "Gün gelecek, devran dönecek.. Sermaye işçiye hesap verecek" ve "Direne direne kazanacağız" sloganlarıyla yanıtlandı. 

Açıklamanın ardından işçiler direniş halayına durdu.