20 Mayıs 2024 Pazartesi

Direnen Filistin halkına Ankara'dan ses oldular

Filistinli direniş örgütlerinin küresel intifada çağrısına yanıt olarak eylemlerine devam eden Filistin İçin Bin Genç, Ankara'daki İsrail Büyükelçiliği önünde Türk devleti ve işgal devleti arasındaki tüm ilişkilerin kesilmesini istedi. 

"Katil İsrail Filistin'den defol" diyen Filistin İçin Bin Genç işgal devleti İsrail'in İstanbul'da bulunan başkonsolosluğu önünde başlattığı nöbeti dün akşam Ankara'ya taşıdı. 6-7 Mayıs tarihlerinde İstanbul Başkonsolosluğu önünde yaptıkları eylemlerde Türk devleti ile siyonist İsrail arasındaki ilişkileri teşhir eden ve bu ilişkilerin derhal kesilmesini isteyen Filistin İçin Bin Genç, Filistinli direniş örgütlerinin küresel intifada çağrısı doğrultusunda dün akşam Ankara'daydı. 

Ankara'daki İsrail Büyükelçiliği önünde, Filistin halkıyla dayanıştığı ve Taksim iradesinden vazgeçmediği için tutsak edilen arkadaşlarının fotoğraflarının yer aldığı "Filistin mücadelesi yargılanamaz" pankartıyla bir araya gelen gençler, 7 Ekim'den bu yana  siyonist İsrail'in emperyalist güçlerin desteğiyle Filistin halkının üzerine füzeler yağdırdığı hatırlatıldı. 

Teslim olmayan, halkının iradesinin taşıyan tüm Filistinli direniş örgütlerinin selamlandığı eylemde, ateşkesi reddeden işgalci İsrail'in Refah'a saldırdığı kaydedildi. Katliamdan kurtulmanın tek çaresi olarak Refah'a sığınan bir buçuk milyon Filistinlinin katledilmek istendiğinin altı çizilen eylemde, bu yetmez gibi yardım depolarının işgal devleti tarafından vurulduğu, konvoyların bombalandığı, konvoyların engellendiği kaydedildi. 

"Tek şey katliamlar değil Filistin halkı canla başla soykırıma karşı direniyor" denilen eylemde, Türk devletinin siyonist İsrail'le ticaret ilişkileri bir kez daha teşhir edildi ve tüm ilişkilerin kesilmesi istendi.