18 Mart 2025 Salı

Devrimci tutsak Fethiye Ok tahliye edildi

9 yıllık kesintisiz tutsaklığının ardından tahliye olan devrimci tutsak Fethiye Ok, "Bu direniş, bu mücadele içeride, dışarıda, yaşamın olduğu her yerde devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) eski Genel Başkan Yardımcısı Fethiye Ok, 9 yıllık tutsaklığının ardından tahliye edildi.

Fethiye Ok, 7 Mayıs 2016 yılında "örgüt üyeliği" iddiasıyla hakkında verilen 12 yıl 6 aylık hapis cezasının kesinleşmesi üzerine tutuklanarak Malatya Hapishanesine götürülmüştü. Kesintisiz 9 yıllık tutsaklığında Malatya, Elazığ, Diyarbakır Hapishanelerinde birçok hak gasbına ve keyfi uygulamaya maruz kalan Ok'un infazı yakılmıştı.

Fethiye Ok, bugün Diyarbakır Hapishanesinden tahliye edildi. Ok'u yoldaşları, Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatları ve ailesi karşıladı.

İçerideki kadın tutsakların selamlarını ileten Fethiye Ok, "Tecrit kuşatması dışarıda olduğu gibi içeride de devam ediyor. Ama kadınların direnişi, kadınların yaşamla kurduğu ilişki bütün bu tecridi, umutsuzlukları boşa çıkarıyor" dedi.

'DİRENİŞ HER YERDE DEVAM EDECEK'
"Bir ülkede hapishaneler var olduğu müddetçe, özgürlükler olmadığı müddetçe mücadele de devam edecektir. Bütün bu umutsuzluğa, karamsarlığa karşı devrimciler, sosyalistler, yurtseverler bitti demeden bu iş bitmez. Bu direniş, bu mücadele içeride, dışarıda, yaşamın olduğu her yerde devam edecektir" diyen Ok, ağırlaştırılmış müebbet hükümlüsü olanlar başta olmak üzere devrimci tutsakları selamladı.

"Gittiğim her yerde kadınlar, tutsak yoldaşlar hep güç verecektir. Onların sesi, soluğu olmak gibi bir görev de omuzlarımda" diyen Ok, tutsaklığı boyunca yanında olan herkese teşekkür etti. Ok, "Birleşerek, omuz omuza, kadın devrimiyle, kadın yoldaşlığıyla, birleşik mücadeleyle hep birlikte bu kötülüğü yeneceğiz" ifadelerini kullandı.

BARIŞ ANNELERİ OK'U ZİYARET ETTİ
Diyarbakır Barış Anneleri, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il ve ilçe yöneticileri, Ok’u ziyaret etti.

Aralarında yakın dönem 30 yıllık hapis cezasının ardından tahliye edilen politik tutsaklarında olduğu heyet, "Jin, Jîyan, azadî" sloganı ile sosyalist tutsak Fethiye Ok'u karşıladı.

Ok, "Sizin dayanışmanın içeride hepimize güç verdi. Biliyoruz ki biz kadınlar birlikte güçlüyüz" dedi. "Sizin dışarıda ve alanlarda verdiğiniz mücadele bizim gözümüz kulağımız oldu. Tutsaklar sizin gösterdiğiniz dayanışmayla, ezilenlerin dayanışması ile daha da güçleniyor" diyen Ok, devrimci tutsakların selamını getirdiğini belirtti.

"Birlikte direnerek kazanacağız. Bu memlekette zindanlar yerle bir olana kadar mücadele devam edecek" diyen Ok, özgürlüğün olmadığı her yerde kadınların ve ezilenlerin direneceğini kaydetti. Annelerin direnişinin bu topraklarda tarih yarattığını vurgulayan Ok, "Biz de ondan güç ve direnç aldık" diye konuştu.