19 Nisan 2024 Cuma

Dersim Kadın Platformu'ndan mücadele çağrısı

Dersim'de erkek egemen devletin kadın ve çocukların seks işçiliğine zorlandığı iddialarına dikkat çeken Dersim Kadın Platformu, bu iddiaların araştırılmasını ve gereğinin yapılmasını istedi. Açıklamada, 25 Kasım dolayısıyla mücadelenin yükseltileceği sözü verildi. 

Dersim Kadın Platformu, 25 Kasım'a ilişkin sokağa çıktı. "Şiddet kaderimiz değil, birlikte değiştireceğiz. 25 Kasım'da sokaktayız" yazılı pankartın açıldığı eylemde, katledilen kadınların fotoğrafları taşındı. 

Basın metnini okuyan Fatoş Argın, "Şiddet her yerde katmerlendiği gibi kentimizde de katmerleniyor. Neredeyse iki yıldır Gülistan Doku'dan haber alamıyoruz. Kentimizde fuhuş çetesi gibi önemli iddialar gündeme geliyor. Bu iddiaların araştırılması ve gereğinin yapılmasını istiyoruz" dedi. 

Kadına yönelik şiddetin ve kadın yoksulluğunun arttığına vurgu yapan Argın, şöyle devam etti: "Çare arayışı, mücadele eğilimi güçleniyor. Birlik olmak, dayanışmak, buluşmak, tepki göstermek, yan yana gelmek artık hayatta kalmanın tek çıkar yolu. Mücadele, yaşamak için tek seçenek. Tüm kadınları şiddetin, yoksulluğun, işsizliğin, eşitsizliğin karşısında bu tek seçeneğin bir parçası olmaya, evlerden sokaklara, iş yerlerinden okullara bulunduğumuz her alanda mücadele etmeye çağırıyoruz."