18 Mayıs 2024 Cumartesi

Dersim Kadın Platformu: İzin vermeyeceğiz

Dersim Kadın Platformu, Hozat'ta kadın ve çocuklara yönelik cinsel saldırı ve tecavüze karşı açıklama yaptı. Mücadeleyi daha da büyüttüklerini belirten kadınlar, şiddet ve cinsel suçların saklanıp, meşrulaştırılmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

Hozat'ta, 26 Temmuz 2020'de Fırat Yıldız, genç bir kadına cinsel saldırıda bulundu, tecavüz etti. 3 erkeğin işbirliği ile gerçekleşen saldırının ardından saldırıya uğrayan kadın suç duyurusunda bulundu. Gözaltına alınan saldırgan ve yardım eden 2 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

VAZGEÇİN, YÜZLEŞİN...
Dersim Kadın Platformu'nun Hozat çarşısında yaptığı açıklamada konuşan Gönül Sonbahar, "Tecavüze karşı 'görmedik, duymadık, bilmiyoruz' diyerek üç maymunu oynamak, bu suçla yüzleşmek ve suçluyu teşhir etmek yerine geri ilişkiler ve dedikodularla yalan bilgiler yayarak kadınları suçlamaya ve karalamaya çalışmak  erkek şiddetini ve saldırlarını güçlendirmekten ve işlenen bu suçlara ortak olmaktan başka hiç bir şeye yaramaz. Açıkça söylüyoruz: Kadınlara saldıranlara destek olmaktan vazgeçin! İçinizdeki bilinçli ve örgütlü suçlarla yüzleşin" dedi.

Hozat'ta yaşanan cinsel saldırı ve istismara karşı toplumsal olarak güçlü bir bilinç ve karşı koyuş geliştirilemediğini vurgulayan Sonbahar, hala istismar ve saldırı haberleri aldıklarını söyledi.

'İZİN VERMEYECEĞİZ'
Çocuk istismarının türlü kılıflarla örtülmeye ve meşrulaştırılmaya çalışıldığını kaydeden Sonbahar, çıkar ilişkisi, geleneksel bakış açısı ve geri yaklaşımlarla çocuk istismarının aklanmaya ve meşrulaştırılmaya çalışıldığını gördüklerini belirtti. Sonbahar, şöyle devam etti, "Buradan bir kez daha beyan ediyoruz Dersim'de yaşanan her cinsel saldırı, şiddet ve istismar davasının takipçisiyiz. Kadınlara ve çocuklara yönelik suçların aklanması, meşrulaştırılması ve saklanmasına izin vermeyeceğiz. Birlikteliğimizden ve örgütlülüğümüzden aldığımız güçle kadın mücadelesi ve dayanışmasını yükselteceğiz."

İktidarın İstanbul Sözleşmesi'nden çıkmak istediğini de hatırlatan Sonbahar, bunun kadınların kazandığı haklara yönelik bir saldırı olduğunu vurguladı.

'KADINLAR DAHA GÜÇLÜ MÜCADELE EDİYOR'
Hiçbir zaman sokakları terk etmeyen kadınlar olarak, bugün erkek egemen sistem ve ondan güç alan erkeklere karşı daha güçlü mücadele verdiklerini ifade eden Sonbahar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kadınlar artık susmayacaklar susmayacaklar susmayacaklar! Şiddetinize, cinsel saldırılarınıza ve sömürücülüğünüze karşı yalnız değiliz, susmuyoruz, birlikteliğimizden aldığımız güçle karşı koyuyoruz. Erkek dayanışmasıyla koruyup kolladığınız tecavüzcülerinizi, tacizcilerinizi, şiddet faillerini teşhir ediyoruz. Kadınlara saldırıda bulunup bu şehirde elini kolunu sallayarak yaşayabileceğini zannedenler yanılıyor! Kadınlar güçlü, örgütlü ve birlikte ve her geçen gün daha güçlü bir şekilde erkek egemen sisteme karşı mücadele ediyor!"