3 Mayıs 2024 Cuma

Deriteks'e yönelik silahlı saldırı protesto edildi

Deriteks'e yöneilk silahlı saldırı İstanbul'da protesto edildi. Çok sayıda deri işçisinin en önde yerini aldığı eylemde, saldırıya uğrayan Deriteks Genel Başkanı Makum Alagöz ve yöneticilerle dayanışmanın süreceği belirtildi. Açıklama yapan Deriteks, sınıf sendikacılığı çizgisinden vazgeçmeyerek mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Deriteks Genel Başkanı Makum Alagöz ve yöneticilerine yönelik Akar Tekstil patronunun silahlı saldırına ilişkin İstanbul'da Tuzla Deri Organize Sanayi Bölgesinde basın açıklaması yaptı.

İzmir Çiğli'de bulunan Organize Sanayi Bölgesinde, sendikanın toplu iş sözleşme yeri olan Akar Tekstil patronu Hayrettin Akar'ın kardeşi Onur Akar, fabrikadaki kimi sorunların çözümü için sendikayı fabrikaya çağırdı. Ancak daha sonra Akar'ın sendikacılara pusu kurduğu ortaya çıktı. Sendikacılara yönelik silahlı saldırıda genel başkan Makum Alagöz yaralandı.

DERİ İŞÇİLERİ EYLEMİN EN ÖNÜNDE YER ALDI
Emekten yana çok sayıda siyasi parti, demokratik kitle örgütü sloganlarla yürüyüşle açıklamanın yapılacağı alana geldi. Çok sayıda deri işçisi eylemin en önünde yer aldı.

'BİR MİLİM GERİ ATMADIK'
"Sendika yoksa üretim de yok", "Başkana uzanan eller kırılsın", "İşçiler birleşin sömürüye son", "Faşizme geçit vermeyeceğiz" sloganlarının sık sık atıldığı eylemde, okunan basın metninde "Yıllardır işçilerin hakları gasp edilmesin ve işçilerin örgütlenme haklarına saygı gösterilsin diye gösterdiğimiz fedakârca tutum, korkaklığımızdan değil sabırla yürüttüğümüz demokrasi mücadelesinin ve 21. yüzyılda orman kanunlarının değil diyaloğun yollarını açma anlayışımızın bir göstergesidir. Israrla yürüttüğümüz sınıf sendikacılığı çizgimizde bu yana yaşadığımız hiçbir patron baskı ve saldırısından bir milim geri atmayışımız onurlu bir sendika çizgisini pusula edindiğimiz içindir. Emeğin örgütlü gücünü yaratmak için gösterdiğimiz sendika mücadelemiz sürecindeki tek arayışımız sadece konuşabilme kabiliyetine haiz işverenlerle süreç yürütmek olmuştur. Maalesef bu insanca tutumumuz bırakın anlaşılmayı üstüne üstlük canımıza kastetmeye kadar vardırılmış canice bir tutum ve kasten insan öldürmeye teşebbüse kadar varmıştır" denildi.

'SESSİZ KALMAYACAĞIZ'
Kazlıçeşme'den bugüne yaşanan saldırılardan başı dik çıkıldığı kaydedilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Bu saldırı emek düşmanları için de karşısında dik duran sınıf sendikacılığı yapan sendikalar için de ne ilk ne de sondur. Eğer daha önce dikkatinizi çekmediyse para için cana kasteden Onur Akar ve gibilerine bir mesajımız var. Sınıf sendikacılığı çizgimizden geri durmayacağımızı, örgütlenmeden ve alın terinin hakkını almak için, örgütlenme ve işçilerin insanca yaşam talepleri için 76. yılımızda bir kez daha ifade ediyoruz ki buradayız. Konfederasyonumuz Türk-İş ile milyonlarca işçi ile emek dostlarımız ile buradayız. Biliyoruz ki sözlerimiz sadece Deriteks'in sözleri değil tüm işçi sınıfın tüm emek dostlarının duygularını ifade etmektedir. Yaşanan bu saldırı karşısında sessiz kalmayacağız. Bu saldırıyı yapanların gerekli cezayı alıncaya kadar sürecin takipçisi olacağız. Mücadele tarihimizden öğrendiğimiz bir şey var. O da her zorlu süreci birlikte aştığımız gibi bu saldırıları da birlikte aşacak sınıf dayanışması ile göğüsleyeceğiz. Korkmadık, korkmuyoruz, biz kazanacağız, işçi sınıfı kazanacak."