18 Haziran 2024 Salı

DEM Parti: Halil İbrahim Karabulut İkiköprü halkının iradesine ihanet etmiştir

DEM Parti İkiköprü Beldesi Belediye Eşbaşkanı Halil İbrahim Karubulut'un devletin özel savaş politikaları karşısında istifa ettiğini, halkın teveccühünü şahsı algıladığını söyledi. DEM Parti "Her ne koşulda olursa olsun halkın iradesine ihanet edenlere karşı da mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz ve halkımızla birlikte mücadelemize devam edeceğiz. Bilinsin ki halk ihanet edenleri asla affetmeyecektir" dedi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu, Batman'ın İkiköprü Beldesi Belediye Eşbaşkanı Halil İbrahim Karabulut'a ilişkin açıklama yaptı. 31 Mart yerel seçimlerinde ön seçimlerle adayların belirlendiği hatırlatılan açıklamada, Batman'ın İkiköprü beldesinde de aynı yöntemin esas alındığı kaydedildi. 

'HALİL İBRAHİM KARABULUT İSTİFA ETMİŞTİR'
Hakkari Belediyesine kayyum atanmasının ardından iktidarın özel savaş taktikleriyle belediye eşbaşkanlarını hedef aldığı söylenen açıklama, şöyle devam etti: "İktidar ve ortaklarının özel savaş konseptini devreye koyduğu ve tehdit ile yıldırmaya çalıştığı son yer ise Batman'ın İkiköprü Beldesi Belediye Eşbaşkanı Halil İbrahim Karabulut olmuştur. Geçtiğimiz hafta istifa ettiğini açıklayan Halil İbrahim Karabulut ile bir haftalık süreç boyunca yapıcı ve kazanımcı kimi görüşmeler gerçekleştirilmiş fakat söz konusu bu görüşmelerden bir sonuç alınamamıştır. İktidarın başvurduğu tehdit yöntemi Halil İbrahim Karabulut'un zayıf kişiliği karşısında sonuç alıcı olmuştur. Söz konusu bu şahıs, İkiköprü halkının 31 Mart'ta sandıklarda partimize karşı gösterdiği teveccühü şahsi algılama yanılgısına kapılmıştır. İkiköprü halkı kişilere değil partisine oyunu vermiştir ve partisinin yönetime gelmesi noktasında irade beyanında bulunmuştur. Halil İbrahim Karabulut'a buradan çağrıda bulunuyoruz. Bugün iktidarın tehditlerine karşı gösterdiği cesaretten yoksun tutumundan dolayı bulunduğu İkiköprü Belediye Eşbaşkanlığı makamından da istifa etmesi halkımızın kendisinden beklentisidir. Kendisi bugünden itibaren halkın iradesini yansıtan bir kişi olamayacaktır. İkiköprü halkının nezdinde zayıf kişiliği ile anılacaktır.

'HALK İHANET EDENLERİ ASLA AFFETMEYECEKTİR'
"Partimize karşı gelişen yoğun saldırılar ve baskı politikaları, DEM Parti'de siyaset üretmenin güçlü bir irade gerektirdiğini bir kez daha açığa çıkarmıştır. Bizler halkımızdan aldığımız güç ve moral ile demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü belediyecilik anlayışımızı bulunduğumuz her alanda sürdürmeye devam edeceğiz. İkiköprü beldesinde açığa çıkan durumdan dolayı kendi sorumluluğumuzun bilinci ve farkındalığıyla bundan sonraki süreci yürüteceğimizin sözünü veriyoruz. Edip Solmaz'ın Batman'da bıraktığı mirasa sahip çıkmak ve onu korumak bizlerin borcudur. Her ne koşulda olursa olsun halkın iradesine ihanet edenlere karşı da mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz ve halkımızla birlikte mücadelemize devam edeceğiz. Bilinsin ki halk ihanet edenleri asla affetmeyecektir."