8 Temmuz 2024 Pazartesi

DEM Parti Eş Genel Başkanları tutsak siyasetçileri ziyaret etti

Sincan Hapishanesi'nde tutsak edilen siyasetçileri ziyaret eden DEM Parti Eş Genel Başkanları Hatimoğulları ve Bakırhan, DEM Parti olarak rehin siyasetçileri cezalandırdıklarını düşünenlere karşı daha büyük bir mücadele ve dayanışmayla gerekli yanıtı vereceklerini ifade etti.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Kobanê kumpas davası nedeniyle rehin tutulan Ali Ürküt, Günay Kubilay, Nazmi Gür, İsmail Şengül, Bülent Parmaksız ve Alp Altınörs ile 2023'te tutuklanan Doğan Erbaş'ı Sincan Hapishanesinde ziyaret etti.

Tutuklu siyasetçilerin durumlarının oldukça iyi, moral ve motivasyonlarının ise yüksek olduğunun bilgisini veren Hatimoğulları ve Bakırhan, iktidarın kumpas davasıyla rehin tutulan siyasetçiler şahsında HDP fikriyatını cezalandırmak istediğini vurguladı. 

Hatimoğulları ve Bakırhan, yaptıkları açıklamada Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözülmesi konusundaki ortak mücadelenin cezalandırılmak istendiğini ifade etti. Kobanê kumpas davasında verilen kararın siyasi kırım kararı olduğuna işaret eden Hatimoğulları ve Bakırhan, bu kararla Kobanê direnişiyle dayanışmanın mahkum edilmek istendiğinin altını çizdi.

Rehin tutulan siyasetçilerin "özgürlük mücadelesinden ve birleşik demokrasi mücadelesinden asla geri adım atmayacakları, her geçen gün mücadeleyi büyüterek devam edecekleri" mesajı verdiğini ileten Hatimoğulları ve Bakırhan, DEM Parti olarak rehin siyasetçileri cezalandırdıklarını düşünenlere karşı daha büyük bir mücadele ve dayanışmayla gerekli yanıtı vereceklerini ifade etti.