18 Ekim 2024 Cuma

DEM Parti Eş Genel Başkanları emekli sendikalarıyla görüştü

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, 7 emekli sendikasıyla görüşerek öneri ve taleplerini dinledi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları ve beraberindeki heyet, partinin Ankara'da bulunan genel merkezinde, 7 emekli sendikasıyla bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmeye Birleşik Emekli Sen'den Yusuf Turna, 2021 Tüm Emekli Sen'den Ali Sürücü, DİSK Emekli Sen'den Cengiz Yavuz ve Fikri Kalender, Emeklilerle Dayanışma Sendikası'ndan Mahinur Şahbaz, Rana Arıbaş ve Ahmet Hulusi Kırım, Tüm Emekliler Sendikası'ndan Zeynel Abidin Ergün ve Ali Rıfat Temel, Emekliler Meclisi Sendikası Eş Sözcüsü Ali Ersin Gür, Genel Sekreter Ramazan Tekin ve Mali Sekreter Dürdane Bekdemir, Bağımsız Emekliler Sendikası Genel Sekreteri Muzaffer Esen, Hukuk Sekreteri Kerim Eyüpoğlu ve Mali Sekreter Behice Bilir katıldı.

Görüşmede emeklilerin sorunlarına dikkat çeken Bakırhan, Ekmek ve Adalet Buluşmaları kapsamında emeklilerle de bir araya geldiklerini hatırlatarak, "Buluşmalarımızda sorunların devasa olduğunu gördük. İşçi ve üretici perişan ama en perişan olanları emekliler. Çünkü emekli alamayınca tüketemiyor, tüketemeyince esnaf kazanamıyor" dedi. Türkiye'de 16 milyonun üzerinde emeklinin yaşadığını ve bu kesimin, toplumun en ezileni ve geçinme sıkıntısını en fazla yaşayanı olduğunu belirten Bakırhan, emeklilerin bütünlüklü bir örgütlü mücadele içinde olması gerektiğini söyledi ve birleşik mücadele vurgusu yaptı.

Hatimoğulları, DEM Parti olarak emeklilerin düşük maaşlarını ve EYT'lilerin sorunlarını gündemleştirdiklerini belirtti. Emeklilerin insanlık dışı koşullarda yaşadığını vurgulayan Hatimoğulları, "Dolayısıyla, birlikte örgütlü ve güçlü bir mücadele yürütmemiz gerekiyor" dedi.

Bakırhan ve Hatimoğulları, yaptıkları kısa sunumların ardından sendika temsilcilerinin öneri ve taleplerini dinledi.