18 Mayıs 2024 Cumartesi

DEM Parti Eş Genel Başkanları Diyarbakır ve Mardin belediyelerini ziyaret etti

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Diyarbakır ve Mardin büyükşehir belediyelerini ziyaret etti. Belediye başkanlarını kutlayan eşbaşkanlar ardından Kırklar Kilisesini ziyaret ederek Paskalya Bayramını kutladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Diyarbakır ve Mardin büyükşehir belediyesilerini ziyaret etti. Eş genel başkanlara, milletvekilleri ve parti il yöneticileri eşlik etti.

DEM Parti heyetini, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde eşbaşkanlar Serra Bucak ve Doğan Hatun ile ilçe belediye eşbaşkanları karşıladı.

Ziyarette konuşan Bakırhan, belediyeler şahsında kent halkını tebrik etti, "Başta Amed Büyükşehir Belediye eşbaşkanlarımız olmak üzere belediyelerimizin halka layık olacak bir hizmet sunacağına inanıyoruz" dedi.

Ardından söz alan Hatimoğulları da, seçimlerde  halka hizmet için geleceklerinin sözünü verdiklerini hatırlatarak, "Halkımızın layık olduğu açık, şeffaf, demokratik belediyecilik örneğini Amed başta olmak üzere diğer belediyelerimizde de olacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Eş Genel Başkanlar, ziyarette Amedspor'un şampiyonluğunu da kutladı.

Konuşmaların ardından basına kapalı gerçekleşen ziyaretten sonra eş genel başkanlar Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Kırklar Kilisesine gitti.

'HALKIMIZIN BİZDEN BEKLENTİSİ HİZMETTİR'
Hatimoğulları, Bakırhan ve beraberindeki heyeti Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde eşbaşkanlar Devrim Demir ve Ahmet Türk ile ilçe belediye eşbaşkanları, belediye meclis üyeleri, DEM Parti il ve ilçe yöneticileri karşıladı.

Ziyarette konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Mardin'de güzel bir başarı elde ettiklerini söyledi, "Mardin buradaki halkların, farklılıkların ortak yaşamı inşa etme konusundaki partimizin paradigmasına çok uyan bir şehir. Her yeri borç bataklığına sürükleyerek gitti kayyum. Kayyumların olmadığı yerde de ne yazık ki yine AKP belediyeleri soyup soğana çevirmiş. Fakat en nihayetinde halkımızın bizden beklentileri kesinlikle hizmettir. Bu hizmet kent hizmetidir. Bu konuda da çok deneyim ve birikim var. Ben inanıyorum bu koşullarda da bizler yoktan var ederek, kaynaklarımızı üreterek, halkımıza layık bir biçimde hizmet götüreceğiz. İşiniz zor, kolay değil ama zoru başaracağız" dedi.

'BELEDİYEYİ BORÇ BATAKLIĞINA SÜRÜKLEMİŞLER'
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da belediye eşbaşkanlarını kutlayarak, "Mardin Belediyesi'nin borç bataklığına sürüklemişler. Bu süreci atlatacağız. Bu sorunların üstesinden geleceğiz. Halkımıza çok iyi hizmet vereceğiz. Sizlere ve diğer arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Tüm halkımıza hayırlı olsun" diye konuştu.

Ardından eş genel başkanlar beraberlerindeki heyetle birlikte Paskalya Bayramı dolayısıyla Kırklar Kilisesi'ne gitti.

Kilisede Metropolit Mor Filoksinos Saliba Özmen tarafından karşılanan heyet, Paskalya Bayramı'nı kutladı. İnsanlığı korumak için birbirlerine ihtiyaçları olduğunu söyleyen Özmen, "Dünya hepimizin. Cennet de cehennem de insanın kalbindedir. İnsan iyiyse, güzelse cenneti yaşıyordur" sözleriyle heyeti selamladı.

'TEMEL İSTEĞİMİZ BARIŞTIR'
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları da, tüm Hristiyan aleminin Paskalya Bayramı'nı kutladı. Mardin'in kozmopolit yapısına işaret eden Hatimoğulları, "Paskalya Bayramı'nın bu kardeşliği pekiştirmesine katkı sunmasını diliyoruz. Bölgemizde savaş ve çatışma bitmiyor. Bu nedenle temel istediğimiz şey barıştır. İnancımızı ve ibadetimizi özgür yaşayabileceğimiz bir coğrafya inşa edebiliriz. Biz DEM Parti olarak bu coğrafyanın, bu toprakların barışa kavuşması için çabalıyoruz" şeklinde konuştu.

'HER KİMLİK ÖZGÜRCE YAŞAMALI'
Tuncer Bakırhan da Paskalya Bayramı'nı kutlayarak, "Her kimlik özgürce yaşamalıdır. Bu topraklarda özgürce yaşayacağımız günlerin uzak olmadığını biliyorum" dedi.

DEM Parti Eş Genel Başkanları Hatimoğulları ve Bakırhan ile Süryani cemaatinin önde gelenleri daha sonra Paskalya yumurtası tokuşturdu.