3 Mayıs 2024 Cuma

DEM Parti Bitlis seçimlerini YSK'ye taşıdı

DEM Parti, Bitlis merkezde oyların yeniden sayılması için yaptığı başvurunun reddedilmesi üzerine YSK'ye başvurdu. DEM Partili Hüseyin Olan, AKP ve MHP'nin başvurularının kabul edildiğini, DEM Parti'nin başvurularının ise reddedildiğini söyledi, "Bu çifte standarda son verilmeli" dedi.

Farklı kentlerden asker ve polislerin taşınarak oy kullandırıldığı kentlerden biri olan Bitlis'te Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) oyların yeniden sayılması talebi reddedildi. İl Seçim Kurulu'nun ret kararının ardından milletvekilleri Ceylan Akça, Beritan Güneş ve Hüseyin Olan ile birlikte halk adliyeye giderek Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurdu.

OLAN: ÇİFTE STANDARDA SON VERİLSİN
Adliye önünde konuşan DEM Parti Milletvekili Hüseyin Olan, silahla sandıkların olduğu sınıflara girildiğini, kent dışından çok sayıda polis ve askerin getirilerek oy kullandırıldığını, daha seçim bitmeden AKP'li belediye başkanının seçimi kazandığını söylediğini hatırlattı.

İktidarda bulunan AKP ve MHP'nin seçim sonuçlarına itiraz ettiği tüm il ve ilçelerde bu başvuruların kabul edildiğini ancak DEM Parti'nin başvurularının reddedildiğini kaydeden Olan, "Bu çifte standarda bir an önce son verilmeli. Bu hukuksuz bir karardır. Gerekli bütün yerlere başvuracağız" dedi.

'AKP SANDIĞA GÖMÜLDÜ'
DEM Parti Bitlis Belediye Eşbaşkan adayı Nezir Karabaş ise, "Bitlis halkının seçmen olduğu her sandıkta AKP sandığa gömüldü. Fakat taşıma seçmenin olduğu yerlerde ise AKP öne geçti. Ama AKP çoğu yerde olduğu gibi burada da kazanmaya çalıştı. Bu yetmedi. Emniyet güçlerinin yığıldığı sandıkta onlarca geçersiz oy çıktı. Bugün Beş Minare ve Hüsrev Paşa mahallerinde her sandıkta 30, 40'a yakın oy geçersiz sayıldı. Bu seçimi AKP almadı" şeklinde konuştu.

Bitlis Belediyesi seçimlerinde AKP 8 bin 900, DEM Parti ise 8 bin 702 oy almıştı. Taşımalı seçmenlere rağmen fark 198 olurken, 2 bin 18 oy da geçersiz sayılmıştı.