18 Eylül 2024 Çarşamba

Darphane Erdoğan için çalışıyor

Gülen Cemaati'nin Türkçe Olimpiyatları ve 15 Temmuz darbe girişimi gibi nedenlerle hatıra para basımı şimdide Cumhurbaşkanı Erdoğan için yapılacak.
Başkanlık sistemi yeni bir dönemecin başlangıcı nidaları ile ileri demokrasinin örneği diye sunulurken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ilk saray davetini Osmanlı esintileri arasında verecek.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclisteki yemin töreninin ardından Saray'da Süvari Birliği eşliğinde, mehter marşları ve top atışları ile davet verecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı karşıladığı törende 16 Türk devletini temsilen yer alan askerlerin görüntüsü sosyal medyada tepki çekmiş ve mizahi olarak "Duşakabinoğulları" ifadeleri ile eleştirilmişti.
 
ÖZEL LİRA BASIMI YİNE GÜNDEMDE
 
Dini cemaat temsilcilerininde katılacağı davette hava, kara ve deniz komutanlıklarına bağlı ordu karargahlarında da 101'er pare top atışı gerçekleştirilecek.
 
22 devlet başkanı, 28 başbakan ve parlamento başkanı ile 6 uluslararası örgütün genel sekreterinin katılacağı davette katılanlara özel bastırılan ve arka yüzünde Sarayın bulunduğu 1 liralardan ve özel pul hediye edilecek. Bu paraların bir kısmı tedavüle sokulacak. 
 
En son Sayıştay'ın 150.yılı, Gülen Cemaati'nin Türkçe Olimpiyatları ve 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle hatıra para bastırılmıştı.