20 Mayıs 2024 Pazartesi

CSUN işçileri Çin Konsolosluğu önüne çağrı yaptı

Birleşik Metal-İş, ücretlerinin ödenmemesi üzerine 18 Haziran tarihinden itibaren üretimi durdurarak fabrika önünde direnişe başlayan CSUN işçileriyle birlikte Çin'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde eylem yapacak.
Tuzla Serbest Bölge'de kurulu Çin sermayeli CSUN fabrikasında üretim, şirketin içine sokulduğu krizle durdu. DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş üyesi işçiler ücretlerinin ödenmemesi üzerine 18 Haziran tarihinden itibaren üretimi durdurarak fabrika önünde direnişe başladı.
 
Sendika yaptığı açıklamada, "CSUN işçilerinin fabrika önündeki direnişi de ücretleri ödenene kadar ilk günkü kararlılıkla devam edecektir" diye belirtti.
 
CSUN işçileri yaklaşık bir yıldır ücret ve ücrete bağlı ödemelerde düzensizlikler yaşanmasına rağmen çalışmayı sürdürdü. Bu durumun artık sürdürülemez bir noktaya geldiğini ifade eden CSUN işçileri ücretleri ödenmeden çalışmayacaklarını ilan ettiler.
 
Çin sermayeli şirket 2013 yılında Türkiye'de, güneş enerjisi panelleri üretimine başladı. CSUN işçileri döktükleri alınteriyle, büyük özverilerle şirketin büyümesini sağladı. Şirket ise yaşadığı krizin faturasını işçileri işten atarak kesiyor.
 
Birleşik Metal-İş yaptığı açıklamada, "Şirketin yaşadığı krizin bedeli işçilere ödetilemez. Yerli ve yabancı sermayedarlara devletin bütün olanaklarını seferber eden ancak işçilerin hakları konusunda hiçbir adım atmayan siyasi iktidarın da sorumlu olduğunu hatırlatmak istiyoruz" dedi.
 
CSUN işçilerinin yaşadığı haksızlığa ve adaletsizliğe sessiz kalmayacaklarını belirten Birleşik Metal-İş, yarın saat 11.30'da Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu önünde yapacağı eyleme çağrı yaptı.