23 Nisan 2024 Salı

Conta Elastik işçileri işten atma saldırısına karşı direniş başlattı

Petrol-İş Sendikasında örgütlenen Conta Elastik işçileri, patronun işten atma saldırısı ve sendikayı tanımamasına karşı direniş başlattı. İşçiler, tüm sınıf dostlarını dayanışmaya çağırdı.

Gebze'de bulunan Pulver Kimya'ya bağlı Conta Elastik'te çalışan işçiler, kötü çalışma koşulları ve düşük ücretlere karşı Petrol-İş Sendikasında örgütlendi. Yaklaşık 300 işçinin çalıştığı fabrikada, Petrol-İş çoğunluğu sağladıktan sonra yetki tespiti için Çalışma Bakanlığına başvurdu. Conta Elastik patronu işçilerin sendikal örgütlenmesini engellemek için "performans düşüklüğü" bahanesiyle sendikalaşma çalışmasını yürüten üç öncü işçiyi işten çıkardı.

İşten atma saldırısının ardından Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi yöneticileriyle birlikte fabrika önünde toplanan işçiler direniş başlattı. İşten atma saldırısına ilişkin açıklama yapan Petrol-İş Sendikası, işçilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi, ücretlerin artırılması ve iş güvencesini sağlamak için örgütlendiğini belirterek, "Birlik olan, haklarına sahip çıkan, tek bir arkadaşını dahi işverenin tehditleri karşısında yalnız bırakmayan işçiler, sendikal örgütlülükleri ile her türlü engeli aşarlar; insanca çalışma koşullarını ancak böyle kazanabilirler. İşverenin, bu işçi düşmanı politikasına karşı tüm işçileri sınıf kardeşlerinin yanında olmaya, Petrol-İş Sendikasında örgütlenmeye çağırıyoruz" diye kaydetti.

Conta Elastik işçileri, işten atılan işçiler geri alınana ve sendikal hakları tanınana kadar direnişte olacaklarını duyurdu. Eylem boyunca, "Direne direne kazanacağız", "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları atıldı.