28 Mart 2024 Perşembe

Çocuklara cinsel istismar saldırganına 11 yıl sonra ceza

Farklı kentlerde birden fazla çocuğa cinsel istismar saldırısında bulunan ve görüntülerini sosyal medya hesaplarında paylaşan Serkan Aydın'a, 11 yıl sonra 110 yıl hapis ve 668 bin TL para cezası verildi.

Sosyal medya aracılığıyla birçok kentte çok sayıda çocuğa cinsel istismar saldırısında bulunan ve çocukların görüntülerini paylaşan Serkan Aydın hakkındaki dava 11 yılda sonuçlandı. Sosyal medyadaki delillere rağmen 11 yıl süren davada, çocuklara cinsel istismar saldırısında bulunan Aydın'a 110 yıl hapis ve 668 bin TL para cezası verildi.

16 Şubat 2011'de bir ailenin şikayeti üzerine gözaltına alınan Serkan Aydın, erkek yargı tarafından korunarak serbest bırakıldı.

Aydın'ın bilgisayarında 29 çocuğun fotoğrafı bulunmasına rağmen tutuksuz yargılanan ve 11 yıl süren dava sonuçlandı.

Aydın 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Serkan Aydın hakkında, "cinsel taciz", "şantaj", "hakaret ve "görüntüleri bilgisayarına depolamak" suçlarından her çocuk için 6 ay ile 8 yıl arasında değişen oranlarda toplam 110 yıl hapis ve 668 bin lira para cezası verildi. Mahkeme hakimi, Serkan Aydın hakkında yakalama kararı çıkarttı.