17 Mayıs 2024 Cuma

'Çocuk istismarının affı olmaz'

Sosyalist Kadın Meclisleri ve Özgür Genç Kadın üyeleri, çocuk istismarı faillerine af getiren tasarının Meclis'e getirilmemesini istedi. 

İzmir'de Sosyalist Kadın Meclisleri ve Özgür Genç Kadın üyeleri, Meclis'e getirileceği belirtilen çocuk istismarına af niteliği taşıyan tasarıya ilişkin açıklama yaptı. İzmir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü önünde yapılan açıklamada, "Çocuk istismarının evliliği olmaz" yazılı pankart taşındı. Sık sık "Koruma aklama yargıla" sloganının atıldığı eylemde açıklamayı Rengin Coşkun okudu. 
 
MEŞRULAŞTIRMA YOLLARI 
Coşkun, "İktidar, erken yaşta evlilik yoluyla istismarcı erkeklerin affedilmesini öngörüyor. Tüm dünya pandemi karşısında ne yapacağının yollarını ararken AKP, salgını fırsat bilerek 'erken evlilik mağduru' olarak tanımladığı çocuk istismarcılarını affetme ve istismarı meşrulaştırma yolları arıyor. Her konuyu, her gündemi kadın ve çocuk düşmanlığına bağlayarak, bunu kadın ve çocuklara yönelik cinsel saldırıyı artırmanın aracına dönüştürüyor. İktidardan güç alan erkekler ve yandaş vakıf, dernek ve sözde din adamları çocuk istismarı üzerinden toplumsal çürümenin geldiği boyutu artırmanın hesabını yapıyor" diye ifade edildi. 
 
'GEÇİT VERMEYECEĞİZ'
"AKP, biz kadınların direnişi ve sokaktaki eylemleri devam ettiği sürece bu politikaları hayata geçiremeyeceğini iyi biliyor" diyen Coşkun, şunları kaydetti: "Bayramdan sonra Meclis'e bununla ilgili bir yasa teklifi getireceğini açıklayan iktidara, 'Biz kadınlar salgın koşullarında da sokaktayız. Kadın ve çocuk düşmanı politikalarınıza geçit vermeyeceğiz' diyoruz. Derhal bu yasa teklifini meclis gündeminden çekin. Hep birlikte AKP'nin kadın ve çocuk düşmanlığına 'Dur' diyelim ve bu yasa taslağını sokakta durduralım."