10 Mayıs 2024 Cuma

CNN Türk sokak haberleri yapan 16 gazetecinin binaya girişini yasakladı

CNN Türk haber merkezinde çalışan muhabir ve kameramanlara içeri giriş yasağı getirdi. Türkiye Gazeteciler Sendikası ise resmi Twitter hesabından "Önlemden anladığınız bu mu?" diye sorarak habercilere yönelik uygulamayı kınadı.

Koronavirüs salgını nedeniyle "Evde kal Türkiye" sloganı son günlerin en çok dikkat edilen ve uyulması gereken mesajlarından biri oldu. Gazetecilerin ise bu süreçte haber mesaisi devam ediyor. 

169 ülkeyi etkisi altına alan koronavirüs salgınından nasıl korunulacağını anlatmaya çalışan gazeteciler, bir yandan da virüs tehlikesiyle karşı karşıya. 

Demirören Yayın Grubu, CNN Türk haber merkezinde çalışan muhabir ve kameramanlara içeri giriş yasağı getirdi. İstanbul Bağcılar'daki CNN Türk binası önüne konteynerler konulduğu, Demirören Holding'in muhabir ve kameramanların bina içine girmesini yasakladığı bildirildi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TSG) ise CNN Türk'ün bu uygulamasına, "CNN Türk'te yedi muhabir ve dokuz kameraman birkaç metrekarelik alana sıkıştırıldı. 'İçeri girmeyin, habere buradan gidip-gelin' deniyor. Tuvaletin kullanılmasına bile izin verilmiyor. Önlemden anladığınız bu mu? #YeterDemirören" paylaşımı ile tepki gösterdi.

Gazeteciler Dayanışma Ağı da "Meslektaşlarımızın hayatını riske atan Demirören Medya'yı teşhir ediyoruz!@cnnturk alandaki muhabirleri içeri almayarak binanın bahçesine bir kabin yerleştirdi. Muhabirlerin ve kameramanların bu dar alanda işlerini yapmaları isteniyor. Bu rezaleti derhal durdurun" paylaşımıyla tepkisini dile getirdi.