7 Eylül 2024 Cumartesi

Cinsel istismara uğrayan çocuğa bir de polisten taciz

Cinsel istismara maruz kalan 17 yaşındaki R.Y, adliyede görevli polis tarafından da cinsel saldırıya uğradı. Tutuksuz yargılanan polis, kendisini "cinsel sorunlarım var" diye savundu.
17 yaşındaki çocuğa cinsel saldırıda bulununan polis memurunun yargılanmasına devam edildi.
 
17 yaşındaki R.Y., geçen yıl kendisine cinsel saldırıda bulunan kişiyi şikayet edince, şüpheli hakkında dava açıldı. 15 Haziran 2017'de görülen duruşma için adliyeye giden R.Y. de, sanıkla yüz yüze getirilmemek için tanık odasına alındı. R.Y. burada, adliyede görevli polis memuru Ferruh D. tarafından taciz edildi. 
 
Adliyede personeli A.Ş. tanık odasından gelen sesler üzerine durumu mahkeme kalemine bildirdi. Polis hakkında tutanak tutulup cinsel istismar suçlaması ile dava açıldı. 
 
Polis Ferruh D'nin tutuksuz yargılandığı davanın ilk duruşması bugün İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, "Küçük yaştaki kıza cinsel istismar" suçlamasıyla yargılanan polis ile taraf avukatları katıldı. 
 
R.Y. ise duruşmaya gelmedi, ifadesi okundu. R.Y. ifadesinde, polisin bileklerindeki kesik izlerine bakma bahanesi ile kendisine elle cinsel tacizde bulunduğunu anlattı.
 
Tanık olarak dinlenen adliye personeli A.Ş. ise tanık odasından sesler gelmesi üzerine kapıyı açmaya çalıştığını ancak açılmadığını belirtti. A.Ş, "Arkasında bir şey vardı. İttirmeye devam edince polis memuru ile R.Y'yi kapının arkasında gördüm. Polis memuru aşırı terlemiş ve panik haldeydi" diye konuştu.
 
Sanık polis, şeker hastası olduğunu belirterek, "Yüksek dozda insilün kullandığım için cinsel problemim var" dedi, çocuğun iftira attığını iddia etti. 
 
Mahkeme, sanık polisin iddiasının araştırılması için hastaneye sevkine karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.