26 Temmuz 2024 Cuma

'Cinsel istismar saldırısını örtbas etmenize izin vermeyeceğiz' 

Mardin Şahmaran Kadın Platformu, Artuklu ilçesinde bir çocuğun cinsel istismar saldırısına uğramasına ilişkin basın açıklaması yaptı. Kadınlar, cinsel istismar saldırısında bulunanların cezasızlık politikasından cesaret aldığını vurguladı, "Şiddeti örtbas etmenize, meşrulaştırmanıza izin vermeyeceğiz" dedi.

Mardin Şahmaran Kadın Platformu, Suriyeli bir çocuğun dün cinsel istismar saldırısına maruz kalmasına ilişkin Karayolları Parkında basın açıklaması yaptı.

"Tecavüz suçtur aklanamaz" pankartının açıldığı eylemde açıklama metnini Sultan Ayyıldız okudu. Kadınlara ve çocuklara yönelik şiddetin iktidarların politikalarından ayrı düşünülemeyeceğini vurgulayan Ayyıldız, Mardin'in Artuklu ilçesinde Suriyeli bir çocuğa yönelik gerçekleşen cinsel istismar saldırısında failin daha önceki örneklerde olduğu gibi cezasızlık politikasından cesaret aldığını vurguladı.

Ayyıldız, "Biz kadınların evde, işte, okulda, sokakta, sosyal medyada maruz kaldığı erkek şiddeti, eril zihniyetin buna göz yummasındandır. 6284'ü uygulamayan, İstanbul Sözleşmesinden bir gecede çekilen, TCK 103'üncü maddenin değiştirilerek çocuk istismarcılarına af getirmeye çalışan, kadın düşmanı zihniyeti eğitim politikaları ile yaygınlaştıran ve kız çocuklarını savunmasız bırakan politikaların sonucudur. Kadına yönelik şiddet politiktir ve tüm bu süreçlerle sistematik hale getirilmeye çalışılmaktadır. Biz kadınlar tüm bunlara karşı mücadelemizi büyüterek sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

VALİLİK YASAĞIYLA OLAYIN ÜSTÜ KAPATILMAK İSTENİYOR
Kürdistan'da yürütülen özel savaş politikalarına işaret eden Ayyıldız, dün yaşanan çocuk istismarının ardından Mardin Valiliğinin yayın yasağı getirdiğini hatırlatarak, olayın üstünün kapatılmak istendiği kaygılarını dillendirdi.

Şahmaran Kadın Platformu olarak kadınlara ve çocuklara yönelik cinsel saldırılardan sorumlu kurumların hesap vermesi çağrısında bulunduklarını söyleyen Ayyıldız, "Şiddeti örtbas etmenize, meşrulaştırmanıza izin vermeyeceğiz. Cezasızlık politikalarına, özel savaş politikalarına, kadına yönelik şiddeti meşrulaştıran erkek yargı kararlarına karşı tüm örgütlülüğümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz. Kurmaya çalıştığınız karanlık düzeninize kadınlar dayanışmayla aydınlığı getirecek" diye konuştu.

Açıklama, "Jin, jiyan, azadî" sloganı ile son buldu.