20 Nisan 2024 Cumartesi

Çin'de yüzlerce işçi kapalı tutuldukları fabrikadan kaçtı

Çin'de yer alan dünyanın en büyük iPhone fabrikası Foxconn'da patronların gerekli sağlık önlemlerini almayarak işçileri karantina gerekçesiyle fabrikaya kapatması sonrası yüzlerce işçi fabrika kampüsünden kaçtı.

Çin'in Zhengzhou şehrinde yer alan ve 300 bini aşkın işçinin çalıştığı dünyanın en büyük iPhone fabrikası Foxconn'da, yüzlerce işçi fabrika patronları tarafından kapalı tutuldukları fabrika kampüsünden kaçtı.

Geçen haftadan bu yana fabrikada Covid-19 vakalarının ortaya çıkması ancak fabrika yönetiminin işçilere gerekli sağlık önlemlerini, tedavi olanaklarını sağlamaması ve fabrikadaki çalışma koşullarının giderek ağırlaşması üzerine işçiler, tüm yaşamlarını geçirdikleri fabrika kampüsünden kaçmaya karar verdi. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde işçilerin gece yarısından itibaren yanlarında valizleriyle birlikte fabrika kampüsünü saran tel örgülerden atlayarak dışarı çıktıkları, fabrikanın yanındaki otoyolda yüzlerce işçinin yürüyerek kampüsten uzaklaşmaya çalıştığı görüldü. Çevre köylerde halkın fabrikadan kaçan Foxconn işçileri için dışarıya yemek bıraktığı da öğrenildi.