18 Mayıs 2024 Cumartesi

Çiğli Belediyesi ve Genel-İş kadrolu işçiler için TİS imzaladı

Çiğli Belediyesi ile Genel-İş İzmir 8 No'lu Şube arasında kadrolu işçileri ilgilendiren toplu iş sözleşmesi törenle imzalandı.

Çiğli Belediyesinin kadrolu işçilerini ilgilendiren TİS, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Şükret Sevgener, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel-İş İzmir 8 No'lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin tarafından belediye meclis salonunda düzenlenen törenle imzalandı. Sözleşmeye göre kadrolu işçilerin ücretlerinde yüzde 14 oranında artış sağlandı.

Törende konuşan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, "Belediyede çalışan kadrolu işçilerin sayısı az ama en eski çalışanlarımız onlar. Şirket işçilerimize verdiğimiz Halkkart kadrolu işçilerimize de verilecek. Sosyal haklarını halkkart üzerinden ödeyeceğiz" dedi.

Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Şükret Sevgener ise TİS'in imzalanmasına katkı sunan tüm sendika yönetici ve temsilcileri ile belediye bürokratlarına da teşekkür etti. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da "Çiğli'de birlikte yol alabilmenin koşulları oluştu. Emeğe nasıl sahip çıkıyorsak, demokrasiye, laikliğe ve Cumhuriyete de sahip çıkıyoruz. Hep birlikte mücadelemizi sürdürelim" diye konuştu.