18 Mayıs 2024 Cumartesi

Çet'in avukatları: İntiharla başladı cinsel saldırı olduğu ortaya çıktı

Şule Çet'in katledilmesine ilişkin görülen duruşmanın ardından kadınlar açıklama yaptı,"Şule için adalet herkes için adalet" dedi. Avukatlar, "İntiharla başlayan olayın cinsel saldırı olduğu ortaya çıktı" dedi.
 

Ankara'da katledilen Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet'i katleden tutuklu sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand'ın yargılandığı davanın 5. duruşması Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmanın ardından kadınlar ve Çet'in avukatları adliye önünde açıklama yaptı. Kadınlar salondan çıkarken, "Erkek adalet değil, gerçek adalet" sloganını attı.

'ADALET İSTEMEYE DEVAM EDECEĞİZ'
Ankara Kadın Platformu adına konuşma yapan Neslihan Duran, "Her duruşmada olduğu gibi bu duruşmada da Şule'nin bekaretini ve psikolojik sorunlarını konuşarak tiyatro çevirmeye çalıştılar. Ama bizler buradayız, Şule için adalet istemeye devam edeceğiz" dedi.

Dosya avukatlarından Ferhat Gebeş ise sanıkların başından bu yana dosyanın seyrini değiştirmek istediğini bunun için ağız birliği yapıldığını, mektuplar verildiğini söyleyerek, savcının mütalaasıyla tüm bunların çürütüldüğünü ifade etti.

'CİNSEL SALDIRI SUÇU OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI'
Duruşmaya ilişkin bilgi veren Çet ailesinin avukatı Umur Yıldırım, "Bir buçuk yıldır verdiğimiz adalet mücadelesinde sona yaklaştık. İntihar şeklinde başlayıp, şu an gelinen aşamada cinayet ve cinsel saldırı suçu olduğu ortaya çıktı. Biz en başından beri bunun bir cinayet olduğunu biliyoruz. Son haftalarda sanık ailelerinin meclis ve başka partiler üzerinde mahkemenin seyrini değiştirilmeye yönelik girişimleri oldu. Bunların başında, milletvekilleri, bizler, gazeteciler hedef gösterildik. Hak ettikleri cezayı alacaklar" şeklinde konuştu.

Açıklama, "Şule için adalet herkes için adalet" sloganının atılmasının ardından sona erdi.