28 Mart 2024 Perşembe

Canan'ı katleden erkek üzerinde iki silah olduğunu itiraf etti

Manisa'da Canan Çeviren'i katleden Ferhat İnne adlı erkek hakkında dava 4'üncü duruşmasında da karara bağlanmadı. Silahla katlettiği Canan'ı öldürme amacı taşımadığını iddia eden erkeğe, savcı sahip çıktı, suçun tasarlanarak işlenmediğini öne sürdü.

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde Canan Çeviren'i silahla katleden Ferhat İnne'nin yargılanmasına devam edildi. Savcı, Canan'ı silahla katleden erkeğin suçu tasarlayarak işlemediğini iddia ederek müebbet hapis cezası verilmesini istedi.

11 Aralık 2020 tarihinde Canan Çeviren'in çalıştığı işyerine giderek katleden Ferhat İnne hakkında "tasarlayarak öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle açılan davanın 4'üncü duruşması Manisa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Ferhat İnne tutuklu bulunduğu hapishaneden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Canan Çeviren'in ablası Serpil Çınar ve avukatları ise salonda hazır bulundu.

'EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUZ'
Serpil Çınar kardeşini katleden Ferhat İnne'nin en ağır cezayı alması gerektiğini söyledi. Ailenin avukatı Filiz Tuğçe Ayrancı İplikçi ise İnne'nin 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ceza almasını istediklerini dile getirerek, "Sanık, eski bir askeri personel olduğu için silah kullanmada uzman biri. Yaralama amacıyla vurmak isteseydi başka bir bölgesine ateş ederdi. Ayrıca vurduktan sonra da ilk yardımı bilmesine rağmen yardım etmemiştir. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

'ÜZERİMDE İKİ SİLAH VARDI'
Öldürme amacı taşımadığını iddia eden Ferhat İnne ise "Öldürmek isteseydim kafasına ya da kalbine sıkardım. Ateş ettiğimde üzerimde 14 mermi ve 1 silah daha vardı" sözleriyle Canan Çevirmen'i katletmek için üzerinde iki silah taşıdığını itiraf etti.

DURUŞMA 8 ŞUBAT'A ERTELENDİ
Savcı ise katil erkeğin daha az ceza alması için suçun tasarlayarak işlenmediğini öne sürdü, müebbet hapis cezası verilmesini istedi. Savunma için ek süre veren mahkeme heyeti duruşmayı 8 Şubat'a erteledi.

'ADALETİN YERİNİ BULMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ'
Duruşmanın ardından Canan Çeviren'in ablası ve avukatları açıklama yaptı.

Avukat İplikçi, "Sanığın 'kasten öldürme' suçundan cezalandırması istendi. Herhangi bir şekilde tahrik indirimi ya da ceza indirimi istenmedi. Bu bizim için umut vaat edici. Beklentimiz sanığın 'tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılması. Bunun için de elimizden geleni yapacağız. Adaletin yerini bulması için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.