20 Mayıs 2024 Pazartesi

Büyüknohutçu çifti mezarı başında anıldı

Aysin ve Ali Ulvi Büyüknohutçu katledilişinin 7. yılında mezarı başında anıldı. Emine Büyüknohutçu, anne ve babasının ölümünün ardındaki sır perdesinin aydınlatılmasıyla bu ülkede cezasızlıkların son bulacağını, sırf maddi çıkarlarına ters düştüğü için kimsenin öldürülmeyeceğini söyledi. 

Katledilen Aysin ve Ali Ulvi Büyüknohutçu mezarı başında anıldı. Antalya'da mermer ocaklarına karşı verdikleri mücadeleyle öne çıkan Büyüknohutçu çiftçi, Finike'deki yayla evlerinde katledilmelerinin 7. yılında mezarı başında anıldı. Andızlı mezarlığındaki anmaya çok sayıda kişi katılırken, anma saygı duruşuyla başladı.

'TELEFON KAYITLARINA BAKMA İHTİYACI BİLE DUYULMADI'
Söz alan Büyüknohutçu Dostları Grubu'ndan Erol Malçok, katliamın ardından şüpheli olarak tutuklanan Ali Yamuç'un Büyüknohutçu çiftini para için öldürdüğünü söylediğini hatırlattı.  Malçok, ardından eşi Fatma Yamuç'un üzerinde, bir mermer şirketi sahibine verilmek üzere yazılan, "10 gün içerisinde param gelmezse görüşürüz. İpleriniz cebimizde haberiniz olsun" ifadeleri bulunan bir mektup ele geçirildiğini kaydetti. Bu mektuba ve cinayet delillerini saklamasına dayanarak Fatma Yamuç'un da cinayete iştirakten tutuklandığını belirten Malçok, "Ancak tüm bu süreçler, derinleştirme ve etkili bir soruşturmadan yoksun işletildi. Deliller yeterince toplanmadı ve telefon kayıtlarına bakma ihtiyacı bile duyulmadı" dedi.

Malçok, ilerleyen dönemde Ali Yamuç'un can güvenliği gerekçesiyle Elmalı Hapishanesi'nden, Alanya L Tipi Hapishanesi'ne sevk edildiğini ve 20 Eylül 2017'de ise hapishanede ölü bulunduğunu aktardı. Alanya Savcılığı'nın hazırladığı rapora göre, Ali Yamuç'un kaldığı koğuşun banyosunun penceresine eşofman lastiğiyle kendini astığı belirtildiği ölüme ilişkin "Oldukça şüpheli olan bu ölüm, intihar olarak kayıtlara geçti ve dosya kapatıldı" ifadelerini kullandı. Ali Yamuç öldüğü için hakkındaki dava düşerken, 17 Kasım 2017'den itibaren Fatma Yamuç cinayete yardım etme içerikli iddianameyle yargılanmaya başladı. Erol Malçok, Fatma Yamuç'un yargılandığı Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'nde cinayete yardım etmek suçundan beraat ettiğini kaydederek "Mahkeme, dosyanın durumuna göre, olası azmettiriciler hakkında ve Fatma Yamuç da delilleri kararttığı için suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Fatma Yamuç'un delilleri karatmakla ilgili dosyasının mahkeme süreci ise devam ediyor" diye ekledi.

BÜYÜKNOHUTÇU: BU DAVANIN ÇÖZÜMÜ ÇOK ÖNEMLİ
Emine Büyüknohutçu, en baştan beri gizli bir elin delilleri karartmaya çalıştığını, davanın üstünün örtülmek istendiğini belirterek şunları aktardı: "Bu dava çözülecek ve hem Türkiye'de hem dünyada öncü olacak; bu cezasızlıklar son bulacak ve bir daha hiç kimse elini kolunu sallayarak, bu kadar fütursuzca, sırf maddi çıkarlarına ters düştüğü için herhangi birini öldüremeyecek, ne kurda ne kuşa, ne ağaca, ne insana herhangi bir şekilde ne zarar verebilecek ne de öldürebilecek. Bu davanın çözümü bunun için çok önemli."