18 Mayıs 2024 Cumartesi

'Bu utanç AKP'nindir'

Yaşanan işcinayetleriyle gündemden düşmeyen 3. Havalimanı inşaatında hayatını kaybeden Mehmet Aydın'a ilişkin açıklama yapan HDP Emek Masası, sürecin takipçisi olacaklarını vurguladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Emek Masası, İstanbul 3. Havalimanı inşaatında meydana gelen iş cinayetinde hayatını kaybeden 19 yaşındaki Mehmet Aydın için açıklama yaptı. 

Bekasını savaşa ve inşaata bağlayan AKP iktidarının, "Türkiye'nin kalkınmasına ve gelişmesine 3. havalimanı örnektir. Çok kısa bir sürede bitiriliyor. 24 saat üzerinden çalışıyor buradaki ekipler" sözlerinin hatırlatıldığı açıklamada, "Oysa ki, 2019 yılının ilk 9 ayına baktığımızda, 1.320 işçinin iş cinayetlerinde hayatını yitirmiş olduğunu görüyoruz. Bu AKP iktidarının utanç tablosudur. Utanılacak bir tablodan övünç duyan bir zihniyetle karşı karşıyayız" denildi. 

İş güvenliği önlemleri alınmaksızın, kötü hava koşullarına aldırış edilmeksizin, çalışma saatleri önemsenmeksizin, yeterli beslenmeye ve insanca barınmaya özen gösterilmeksizin insan kapasitesinin çok ötesinde çalışmaya zorlamanın bu iş cinayetlerinin nedeni olduğu vurgulanan açıklama, şöyle devam etti: "Altyapı ve üstyapı yatırımlarında ülkenin geleceğini ipotek altına alan Kamu-Özel İşbirliği (KÖİ) projelerine artık son verilmeli ve bu yatırımlar kamunun hukuki ve siyasi sorumluluğu altına alınmalıdır.

"İstanbul 3. Havalimanı inşaatında yaşamını yitiren Mehmet Aydın'ın ölümünde sorumluluğu olanların bir an evvel yargılanmasını talep ediyor ve bu sürecin takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz."