19 Mayıs 2024 Pazar

BTS, üyesinin sürgün edilmesine tepki gösterdi

İzmir'de BTS üyesi bir kişinin Malatya'ya sürgün edilmesine tepki gösteren BTS Genel Başkanı Hasan Bektaş, "'Sırf sendikalı olmaktan başka hiçbir özrü olmayan çalışkan bir insanı ailesini de huzursuz ederek sürgün etmek' adaletsizlikten öte bir durumdur, gözdağıdır" dedi.

Devlet Demiryolları'nda (TCDD) Trafik Müdür Yardımcısı olarak çalışan Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir Şube üyesi Ünal Karadağ'ın Malatya'ya sürgün edilmesine ilişkin basın açıklaması yapıldı. TCDD Genel Müdürlüğü Protokol kapısı önünde yapılan açıklamaya, sendika üyelerinin yanı sıra Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri katıldı. "Sürgüne Hayır", "Sürgünler bizi yıldıramaz" yazılı pankart ve döviz taşıyan emekçiler, sık sık "Demiryolu bizimdir bizim kalacak", "İnadına Sendika İnadına BTS" sloganları attı. 

'VATANDAŞ TRENE BİNMEKTEN KORKAR HALE GELDİ'
BTS Genel Başkanı Hasan Bektaş, üyeleri Karadağ nezdinde BTS'ye yönelik saldırıların son bulmasını istedi. Bektaş, "AKP hükümetinin ve Memur-Sen'in talimatlarını yerine getiren TCDD bürokratlarının ayrımcı, keyfi, liyakatsiz ve kadrolaşmaya dönük adımlarından biriyle karşı karşıyayız. Sendikamız üyesi Ünal Karadağ sözde 'rotasyon' adı altında Malatya'ya sürgün edilmiştir" dedi.  Sürgünü "gözdağı politikası" olarak nitelendiren Bektaş, dünyanın en güvenli ulaşım sistemi olarak kabul edilen demiryollarının, TCDD'de yönetime gelen bürokratların karar ve uygulamaları sonucu yurttaşların korkarak kullanmak zorunda olduğu bir sisteme dönüştüğünü söyledi. 

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'
TCDD Genel Müdürlüğünün yasa ve yönetmeliklere aykırı bu işlemle suç işlediğine dikkati çeken Bektaş, "TCDD Genel Müdürü ve TCDD Trafik ve İstasyon Yönetimi Dairesi Başkan Vekili ile yaptığımız görüşmelerde sorunun çözümüne yönelik bir adım atılmamış ve rotasyon adı altındaki bu hukuksuz görevlendirmenin arkasında durmuşlardır. Yapılan bu yanlış uygulamadan bir an önce vazgeçilerek işlemin iptalini istiyoruz. Aksi takdirde bu hukuksuz uygulamanın sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunulacak, bundan sonraki süreçte BTS olarak meşru temelde her türlü mücadelemizi sürdürüp eylem ve etkinlikler düzenleyeceğimiz bilinmelidir" diye konuştu.