19 Mart 2024 Salı

BTO-Sen'den Ağaç A.Ş.'de darp edilen üyelerine ilişkin açıklama

Ağaç A.Ş., işçisi Bilal Atan'a yönelik saldırıya ilişkin açıklama yapan BTO-Sen, saldırganların hala görevde olduğunu kaydetti. BTO-Sen, İBB ve Ağaç A.Ş., yönetiminden açıklama istedi.

DİSK/BTO-Sen İstanbul Şubesi, Ağaç A.Ş.'de çalışan üyeleri Bilal Atan'a yönelik saldırıya ilişkin açıklama yaptı. BTO-Sen, "Sendikamız üyelerinden Bilal Atan'a, bölge şefi pozisyonunda bulunan Müslim Turgut Özcan isimli yönetici ve bu yöneticinin organize ettiği başta Satılmış (Savaş) Tekeli olmak üzere muhtelif kişilerce ağır bir fiziksel saldırıda bulunulmuştur" dedi.

Atan'a kumpas kurulduğunu, bölge şefi Özcan tarafında şantiyeye çağrılarak darp edildiği hatırlatılan açıklamada, olayın üzerinden dört gün geçmesine rağmen saldırganların hala görevde olduğu belirtildi.

Sendikanın açıklaması şöyle devam etti: "İsmi  daha önce de yolsuzluk iddialarında geçen ve kendisi ile ilgili soruşturama açılacağı bildirilmiş olmasına rağmen bu yönde herhangi bir işlem yapılmamış olan bölge şefi Müslim Turgut Özcan'ın bu planlı ve organize saldırı olayında da korunmaya kalkılması durumunda bunun hesabının verilmeyeceğini açıkça ifade ediyoruz.

Üyemiz Bilal Atan'a yapılan saldırıyla ilgili olarak gerek İBB ve gerekse de Ağaç A.Ş. yönetiminden bir açıklama bekliyoruz."