5 Mayıs 2024 Pazar

Bodrum'da devrilen vinçte bulunan işçi hayatını kaybetti

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir alışveriş merkezinin dış cephesinde yılbaşı süslemesi yapmak amacıyla kullanılan vincin devrilmesi sonucu bir işçi hayatını kaybetti, 3 işçi yaralandı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, bir alışveriş merkezinin dış cephesinde yılbaşı süslemesini yapmak amacıyla kullanılan vincin işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınmaması nedeniyle devrilmesi sonucu bir işçi hayatını kaybetti, 3 işçi yaralandı.

İş cinayeti, dün saat 20.30 sıralarında Bodrum'un Ortakent Kapuz Caddesi'nde meydana geldi. Bir alışveriş merkezinin dış cephesinde yürütülen yılbaşı süslemesi çalışmasında kullanılan vinç, yaklaşık 35 metrelik yüksekten boşluğa düştü.

Sağlık ekipleri tarafından yapılan incelemede vincin üzerindeki sepette bulunan işçi Sefer Akdaş'ın (35) olay yerinde yaşamını yitirdiği belirlendi. Vinç sepetindeki Serdar Karabatak (32) ile vinç üzerindeki İlhan Enes Demir (25) ve Ünal Topuz (44) adlı işçiler ise yaralandı. Yaralılar sağlık görevlilerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulanslarla çevredeki hastanelere, Akdaş'ın cenazesi ise otopsi yapılmak üzere Muğla Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı.