6 Mayıs 2024 Pazartesi

Birleşik Metal-İş ile MESS TİS'i imzaladı

5 Şubat'ta greve çıkacağını duyuran DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası, MESS ile anlaştı. Ücret zammı birinci 6 ay için ortalama yüzde 17,3 oldu.

130 bin işçiyi ilgilendiren MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde Türk Metal ve Özçelik-İş'in ardından Birleşik Metal-İş de anlaşma imzaladı.

Türk-Metal ve Özçelik-İş'in imzaladığı yüzde 17'lik zammı kabul etmeyen Birleşik Metal-İş, 5 Şubat'ta 11 bin üyesiyle greve çıkacağını açıklamıştı.

Patron sendikası MESS ile Birleşik Metal-İş Sendikası arasında imzalanan sözleşmeye göre; birinci 6 ay için ortalama yüzde 17,3 zam yapıldı. Sosyal haklarla birlikte ilk 6 aylık artışın yüzde 18,50 olduğunu açıklayan Birleşik Metal-İş Sendikası, ikinci 6 ay için yüzde 6 oranında zam yapıldığını duyurdu. Bu oranın enflasyon oranının altında kalması durumunda enflasyon oranında artış yapılacağını kaydedilen açıklamada, sosyal haklara ilk yıl yüzde 20 zam yapılacağını, ikinci yıl ise enflasyon oranında artışın gerçekleşeceğini belirtildi.

Birleşik Metal-İş açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:
"Sendikamız, her zaman metal işçilerinin ve üyelerinin hak ve çıkarlarını koruma ve geliştirme konusunda, üyelerinin taleplerini, hassasiyetini ve duyarlılığını esas almıştır. Bu temel politikası, bu sözleşme döneminde de hayata geçirilmiş, sözleşme görüşmelerinin tüm aşamalarında üyelerimiz bilgilendirilmiş ve tüm kararlar ilgili organlarımızın onayları alınarak verilmiştir.

"Bakanlıkta yapılan bugünkü görüşmelerde de ortaya çıkan gelişmeler, şube başkanlarımız ve işyeri temsilcilerimiz aracılığı ile üyelerimize yansıtılmış, üyelerimizin bilgi, onay ve talepleri dikkate alınarak sözleşme imzalanmıştır."