18 Ekim 2024 Cuma

'Bir daha Somalar yaşanmasın diye direnen madencilerin yanındayız'

Yaşamak için direnen madencilerden ya da emeklerini sömüren, ölüme sürükleyen patronlardan yana olunacağını kaydeden devrimci öğrenciler Boğaziçi Üniversitesi'nde yaptıkları açıklamada, taraflarının direnen madencilerden yana olduğunu söyledi. Devrimci öğrenciler, "Bir daha Somalar yaşamamak için direnen işçilerin yanındayız" dedi. 

Boğaziçi Üniversitesi'nde direnişinin 53. gününde olan Bağımsız Maden-İş üyesi madencilerle dayanışma açıklaması yapıldı. "Direnen Fernas işçisine selam olsun. Soma, Ermenek, İliç, Bartın...Unutmadık. Kampüslerden meydanlara hesap sormaya" pankartının açıldığı eylemde söz basın metnini okuyan Talha Keskin, madencilerin 53 günlük direniş  sırasında yaşadıklarını anımsattı. 

'İKİ TARAF VAR MADENCİLER VE PATRONLAR'
"İki taraf var sadece; yaşamak için direnen işçiler, madenciler ve patronlar. Onları koruyan polis, jandarma, mahkemeleri. Bir bütün de saray erkanı. Yaşamak için direnen kadınlar, öğrenciler ve onlara saldıran polis, dava açan mahkemeler, bir bütün de saray erkanı" diyen Keskin, devrimci gençler olarak yaşamı, yaşamayı, yaşatmayı; öğrencileri, kadınları, işçileri tercih ettiklerini söyledi. 

'DİRENEN İŞÇİLERİN YANINDAYIZ'
Keskin, şöyle devam etti: "Biz hala Soma'yı 301leri hatırlıyoruz. Öğrencilerin işgal ettiği üniversiteler hala aklımızda. İstanbul Üniversitesi ve Ege Üniversitesi'ndeki işgallerimiz, nöbetlerimiz hala aklımızda. Üniversitelerimiz işgallere aşinadır, müzakerelerde aklınızda bulunsun. Direnen işçiler, direnen Fernas işçileri kazanacaklar. Soma'da kendi elleriyle arkadaşlarını çıkaran madenciler bugün susturuldularsa biz onların sesi olacağız. Bir daha Somalar yaşamamak için direnen işçilerin yanındayız. Zafer direnen emekçinin olacak."

Öğrencilerin eylemi sloganlarla sona erdi.