20 Mayıs 2024 Pazartesi

Bingöl'de çocuk istismarını gizleyen AKP'li okul yöneticileri aklandı

Bingöl'de bir lisenin pansiyonunda, bir çocuk defalarca akranlarının cinsel istismar saldırısına uğradı. Okul idaresi savcılığa bildirmek yerine, tutanaklara "kavga” diye geçirerek olayın üstünü kapattı. İntihar girişiminde bulunan çocuk olayı ailesine anlatınca, aile şikayette bulundu. Çocuğun ifadesinin ardından ortaya çıkan cinsel istismarın üstünü örtenlerden biri pansiyondan sorumlu müdür yardımcısı İsmail Bukan, aynı zamanda TÜGVA Bingöl Temsilcisi idi. Bukan'a önce göstermelik ceza verildi, ardından aklandı.

Bingöl'de bir lisenin pansiyonunda cinsel istismar saldırısı yaşandı. Bir çocuğun defalarca akranlarının cinsel saldırısına uğramasının ardından okul idaresi "okulun adı kirlenmesin” bahanesiyle savcılığa bildirmeyerek, olayın üstünü örttü. Okul iradesi çocukların kavga ettikleri şeklinde tutanak tutarak olayın üstünü örtmeye çalıştı.

Olayı gazeteci Fırat Bulut, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Cinsel istismar saldırısına uğrayan çocuğun intihar girişiminde bulunmasının ardından olayı ailesine anlatmasıyla aile karakola giderek cinsel saldırıyı ihbar etti. Bunun üzerine savcılık soruşturma başlattı, dosyada gizlilik kararı bulunuyor. Cinsel istismar failleri tutuklanmasına rağmen Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü (MEM) idari soruşturma başlatmadı.

Bingöl MEM soruşturmayı ancak Bingöl Valiliğinin talimat vermesinin ardından başlattı. Cinsel istismar saldırısını engelleyecek önlemler almayan ve olayın üzerini örten okulun 1. müdürüne maaş kesme cezası verilirken, bir de sürgün edildi. Yargıtay'da akrabası olan 2. müdüre ve okulun 3. müdürü olan aynı zamanda pansiyondan sorumlu müdür yardımcısı İsmail Bukan'a ise sadece kınama cezası verildi. Bukan aynı zamanda TÜGVA Bingöl İl temsilcisi.

TÜGVA TEMSİLCİSİ MÜDÜR YARDIMCISININ GÖSTERMELİK CEZASI DA İPTAL EDİLDİ
AKP Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in pansiyon sorumlusu olan müdür yardımcısı TÜGVA Bingöl Temsilcisi İsmail Bukan'ı aklamak için girişimlerde bulundu. AKP'nin Ankara milletvekillerinin de Bukan'ı aklamak için girişimde bulunduğu öğrenildi.

Ve kısa süre önce Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bukan hakkında verilen kınama cezasını iptal ederek, istismarın üstünü örtenleri akladı. TÜGVA Bingöl Temsilcisi, pansiyondan sorumlu müdür yardımcısı İsmail Bukan'ın cezası iptal edilmekle kalmadı, bir de İl Milli Eğitim Müdürlüğünde özel büroda görevlendirilerek terfi ettirildi.

Gazeteci Fırat Bulut, Bukan'ın ödüllendirilmek için görevlendirildiği özel büronun, vali, emniyet müdürü gibi üst düzey yöneticilerin eşlerinin çalıştırıldığı, genellikle işe gitmeden maaş aldıkları birim olduğunu yazdı.