17 Mayıs 2024 Cuma

Bilgili'nin tutuklanmamasına tepki: Adaleti biz kadınlar sağlayacağız

Ankara Kadın Platformu, veteriner Ç.B.'ye tecavüz eden Prof. Dr. Hasan Bilgili'nin tutuksuz yargılanmasına tepki gösterdi, "Tacizcilerin tecavüzcülerin elini kolunu sallayarak Ankara sokaklarında gezmesine izin vermeyeceğiz. Burada gerçek adalet sağlanmıyorsa biz kadınlar sağlayacağız" dedi.

Ankara Kadın Platformu, sahibi olduğu VCOM Veteriner Cerrahi ve Ortopedi Merkezi'nde çalışan veteriner hekim Ç.B.'ye tecavüz ettiği, tanık ve raporlarla kanıtlanan Prof. Dr. Hasan Bilgili ve yardım eden Veteriner Dr. Serkan Durmaz ile Jinekolog Dr. Hüseyin Şenyurt'un tutuklanmamasına tepki gösterdi.

Kısa bir açıklama yapan Esma Çağlak, dava boyunca delillerin karartılmaya çalışıldığını belirterek, "Dava devam ederken Ankara Üniversitesi Hasan Bilgili'yi emeklilik ile ödüllendirmiştir. Kendisi birtakım insanlar ve iktidar tarafından doğrudan korunmaktadır ve delillerin bu şekilde karartıldığını düşünmekteyiz" dedi.

Sanıkların tutuksuz yargılanmasına tepki gösteren Çağlak, şöyle konuştu: "Biz tacizcilerin, tecavüzcülerin elini kolunu sallayarak Ankara sokaklarında gezmesine izin vermeyeceğiz. Burada gerçek adalet sağlanmıyorsa biz kadınlar sağlayacağız. Gerçek adalet sağlanıncaya kadar da mahkeme salonlarında ve koridorlarında olmaya devam edeceğiz."

Eylemde, "Erkek adalet değil gerçek adaletli" ve "Hasan Bilgili tutuklansın" sloganları atıldı.