26 Nisan 2024 Cuma

BİH: Asgari değil insanca bir yaşam için mücadele edelim

Patronlar karına kar katarken işçi ve emekçileri açlığa mahkum ettiğini kaydeden BİH, emek ve özgürlük için fiili işgal, grev, direniş ruhunu kuşanmaya çağırdı. Türk, Kürt, göçmen, kadın, erkek bütün işçilere örgütlenerek kölelik düzenini yıkmak için mücadele çağrısı yaptı.

Birleşik İşçi Hareketi (BİH), asgari ücret görüşmelerine ilişkin açıklama yaptı, asgari değil insanca bir yaşam için mücadeleye çağırdı. Marketlerde artan etiket fiyatları, her ay gelen zamlar ile artık ödenilemeyen faturalar, okul ihtiyaçlarından kesilmek zorunda kalınması ve fahiş kira artışlarına dikkat çekilen açıklamada, "Artan hayat palalılığı ve derinleşen yoksulluk karşısında emeğiyle geçinen bizler, daha fazla çalışarak yaşamaya çalışıyoruz. İki ayrı işte çalışıyor, daha çok mesai yapıyor ve bize dayatılan en ağır çalışma koşullarında eğer bir iş cinayetiyle katledilmediysek evimize ekmek tenceremize aş götürmeye çalışıyoruz. Her gün biraz daha zorlanarak" denildi.

BU DÜZEN PATRONLARIN KASASINI DOLDURUYOR
Faşist AKP-MHP iktidarının işçi düşmanı politikalarıyla emeğin daha çok sömürüldüğünü, vergilerin soyguna dönüştüğü kaydedilen açıklamada, "İş güvencemiz ortadan kaldırılıyor, örgütlenme hakkımız gasp ediliyor. Çünkü sermaye iktidarı kendi varlığını sürdürmek için patronlarının kasalarına girecek karlarını güvence atına alıyor. İşte bu sebepledir ki görüşülen bütçeden işçiye, emekçiye, kadınlara, yoksullara değil sermaye paydaşlarına ve savaşa ayrılmıştır en çok destek. İşte bu sebepledir ki asgari ücret komisyonunda işçiler değil, patron-devlet ve işbirlikçisi sarı sendika TÜRK-İŞ vardır" ifadeleri yer aldı.

Patron sendikası TİSK'in 8 bin 500 TL önerisiyle masaya giderken, işçi sendikası olduğunu iddia eden sarı sendika Türk-İş'in 7 bin 785 TL ile açlık sınırında bir ücreti önerdiği hatırlatılan açıklamada, Ergün Atalay'ın "kırmızı çizgi" dediği bu ücretin milyonlarca işçiyi açlığa mahkum eden patroncu ve  yandaş sendika çizgisi olduğu kaydedildi.  

BU KÖLELİK DÜZENİNİ YIKALIM
Yıllık gerçek enflasyonu yüzde 170 iken TÜİK'in yüzde 84 iddiasıyla "ekonomimiz büyüyor" yalanına işçi ve emekçileri inandırmaya çalışıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Açlık sınırının 7 bin TL yoksulluk sınırının ise 26 bin TL civarında olduğu bu düzende karına kar katan patronlar ve şatafat içinde yaşayanlar var. Onlar işçi sınıfının sırtından geçinen bir avuç asalak. Biz milyonlarız. Devlet ve patronlara milyonlarca emekçiyi ilgilendiren en büyük toplu sözleşme olan asgari ücret karşısında, emekçilerin mutlaka alması gereken grev hakkı dahi yok. Öyleyse; emeğimiz ve özgürlüğümüz için fiili işgal, grev, direniş ruhunu kuşanalım! Türk, Kürt, göçmen, kadın, erkek bütün işçiler örgütlenelim, birleşelim ve bu kölelik düzenini yıkmak için mücadele edelim!"