25 Nisan 2024 Perşembe

Bartın maden katliamında 8 kişi tutuklandı

Bartın maden katliamı soruşturmasında gözaltındaki 24 kişiden 8'i tutuklandı. TTK Genel Müdürü ile Müesseseden Sorumlu Müdür Yardımcısı hakkında ne gözaltı ne de tutuklama kararı yok.

Bartın'da 41 işçinin hayatını kaybetmesine neden olan maden katliamına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 kişiden 8 kişi tutuklandı. Amasra Cumhuriyet Başsavcılığı'na bilirkişi ön inceleme raporunda Türkiye Taş Kömürü (TTK) Genel Müdürü ile Müesseseden Sorumlu Müdür Yardımcısı da ihmali bulunan kişiler arasında yer alırken, gözaltına alınan ve tutuklananlar arasında yetkililer yok.

Müessese müdürü Cihat Özdemir, müessese müdür yardımcısı Salih Atmaca, müessese işletme müdürü Selçuk Ekmekçi, işletme baş mühendisi Mehmet Tural, ikinci kartiyeden sorumlu maden mühendisi Levent Aydın, birinci kartiyeden sorumlu maden mühendisi İbrahim Hakan Mengeş, iş güvenliği şube müdür vekili Volkan Soylu ve emniyet mühendisi Şahan Kahraman tutuklandı.

İdari müdür Süleyman Sırrı Bayraktar, elektrik mühendisi Hüseyin Ogan, emniyet şefi Ferhan Güneş, ikinci kartiye şefi Şenol Kaya, hazırlık şefi Selami Yeşilsu, elektro mekanik şube müdürü Mehmet Güneş, elektrik servis şefi Onur Öztürk, makine mühendisi Şuayb Orhan ve makine mühendisi Musa Adıyaman ise savcılık sorgusundan sonra serbest bırakıldı.

Adli kontrol talebiyle hakimliğe çıkarılanlardan elektro mekanik baş mühendisi Serkan Özdoğan, jeoloji mühendisi Hakkı Oğuz Karakuş, maden mühendisi Recep Orhan salıverildi.

Maden mühendisi Hidayet Gökdere ve sondaj şefi Tayfun Uça, emniyet vardiya nezaretçisi Mustafa Olgun ve maden teknikeri Mehmet Özdemir ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.