3 Mayıs 2024 Cuma

'Bana dava açan Erdoğan failleri neden tutuklamadı'

Emine Şenyaşar'ın Adalet Nöbeti 84. gününde devam etti. Anne Şenyaşar, "Çocuklarımı öldürdüler. Erdoğan onları neden tutuklamadı? Yıllardır adliye adliye geziyorum, artık yeter. Hırsızlık yapanların, mafyaların tarafını tutuyorlar, bana ise dava açıyorlar" dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar'ın Adalet Nöbeti, 84. gününde Adalet Bakanlığı önünde devam etti. Şenyaşar, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Urfa Milletvekili olan oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte nöbetini sürdürdü.

Adalet talebini yenileyen anne Şenyaşar, hakkında "cumhurbaşkanına hakaret" gerekçesiyle açılan davaya işaret ederek, "Benim çocuklarımı öldürdüler bir de bana dava mı açıyorlar" diye sordu. Şenyaşar, "Çocuklarımı öldürdüler. Erdoğan onları neden tutuklamadı? Yıllardır adliye adliye geziyorum, artık yeter. Hırsızlık yapanların, mafyaların tarafını tutuyorlar, bana ise dava açıyorlar" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz 2016'da darbe girişimi sonrası oğlu tutuklanan Sevinç Çakır da Adalet Bakanlığı önünde anne Şenyaşar ile birlikte oturma eylemini 10. gününde sürdürdü. Çakır, “Aynı sistemden adalet bekliyoruz. Ayrı ayrı acılar çektiriyorsunuz buna hakkınız yok. Sizi adalete davet ediyoruz. Evrensel hukuk ilkeleri çerçevesinde mahkemelerin adil davranmasını, bütün halklara adil şekilde adaleti dağıtmasını talep ediyoruz. Bizlere bu acıları çektirmeyin, adaleti sağlayın” dedi.