17 Nisan 2024 Çarşamba

Bakırköy ve Kadıköy'de KESK üyelerine saldırı tehdidi

OHAL kararnamesi ile ihraç edilen KESK üyelerinin eylemine 2 Haziran'dan beri saldıran polis bugün de tehditlerde bulunarak eylemleri engellemeye çalıştı. Tehditlere rağmen Kadıköy ve Bakırköy'de eylemler gerçekleştirilrdi.
İhraçlara karşı direnen KESK üyesi kamu emekçilerinin eylemine 2 Haziran'dan beri saldıran polis bugün de türlü dayatmalarda bulundu.
 
BAKIRKÖY
 
Bakırköy'de Eğitim Sen binasında toplanan KESK üyeleri kaymakamla görüşmek için bir heyetin gittiğini ama kaymakam şehir dışında olduğu için görüşülemediğini aktardılar.
 
Emekçiler, polisle önden bir görüşme yapıldığını ve polislerin Özgürlük Meydanı'na çıkıldığı takdirde gözaltına alacakları tehdidinde bulunduğunu ifade etti.
 
Tehditlere rağmen emekçiler sendika binasından çıkarak alana doğru yürüyüşe geçti. Emekçilerin önleri polis tarafından kesilirken, polisle kısa bir görüşme sonrasında alana yüründü.
 
SES Anadolu Şube Başkanı Erdal Güzel, 68 haftadır haklı direnişin sürdüğünü belirterek direnişin engellenmesini teşhir etti. Güzel, Kartal'da gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi.
 
Polisin saldırı tehditleri altında yapılan kısa açıklamanın ardından eylemi sonlandıran emekçiler sendika binasına geçtiler.
 
KADIKÖY
 
KESK İstanbul Şubeler Platformu'nun Altıyol'da yapmayı planladığı basın açıklaması öncesi polisle yapılan görüşmede "Seçim süreci boyunca KESK'in KHK ile ilgili yapacağı eylemlerin yasaklandığı" söylendi. Basın açıklaması sırasında da KHK'larla ilgili slogan, döviz, pankart vb. olmaması dayatmasında bulunuldu.
 
Çevik kuvvet ve sivil polis ablukası altındaki Altıyol'a gelen KESK'liler Eğitim Sen flamaları taşıdı ve önlükler giydi.
 
OHAL kararnamesi ile ihraç edilen ve HDP İstanbul Milletvekili Adayı SEma Uçar'ın da katıldığı eylemde konuşan Eğitim Sen İstanbul 5 No'lu Şube Başkanı Ata Esen, valiliğin eylem yasağına tepki göstererek, ihraç edilen 100 binden fazla kamu çalışanının da sesi olduklarını söyledi. Gözaltına alınan kamu emekçilerinin insanlık dışı muameleye maruz kaldığını ifade eden Esen, ihraç edilenlerin işlerine dönmesi talebini yineledi, Pazartesi tekrar basın açıklaması yapılacağını söyledi.