7 Eylül 2024 Cumartesi

Bakırköy Hapishanesi önünde eylemler devam ediyor

"Özgürlüğe ses ver" eyleminde tecrit kalkana kadar eylemlerin süreceği hatırlatıldı. 

Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) ve tutsak yakınları tarafından "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm" eylemleri kapsamında Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi önünde "Özgürlüğe ses ver" eylemini gerçekleştirildi.

"Toplumsal barışı ve tecridi kırmak için özgürlüğe ses ver" pankartının açıldığı eyleme, Barış Anneleri, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul İl yönetimi ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Oturma eylemi öncesinde kısa bir konuşma gerçekleştiren MATUHAY-DER Eşbaşkanı Dilek Sönmez Demir, hapishanelerin tecrit olduğunu ve giderek ağırlaştığını ifade ederek, tecrit sorununun çözülmeden hapishanede hiçbir şeyin çözülemeyeceğini söyledi. Tecridin sürdüğünü hatırlatan Demir, "Bu nedenle tecrit kalkana kadar buradaki eylemimizi sürdüreceğiz. Her hafta burada oturma eylemimize devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 
 
Konuşmanın ardından 10 dakikalık oturma eylemi yapıldı. Oturma eylemi boyunca sık sık, "Siyasi tutsaklar onurumuzdur", "Bijî berxwedana zindanan", "Tecrit insanlık suçudur" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı.

Eylem, slogan ve alkışlarla sona erdi.