17 Mayıs 2024 Cuma

Bakırköy Belediyesi emekçileri TİS hakları için eylem yaptı

Bakırköy Belediyesinde çalışan Tüm Bel-Sen üyeleri, Bakırköy Cumhuriyet Meydanı'nda ve belediye binası önünde yaptıkları eylemle TİS haklarını istedi.

İstanbul Bakırköy Belediyesinde çalışan Tüm Bel-Sen üyeleri, yaptıkları eylemle toplu iş sözleşmesi (TİS) haklarını istedi.

Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda yapılan eyleme, önceki eylemlere katıldıkları için işten atılan Genel-İş üyesi iki işçi ve DİSK'e bağlı sendikaların yöneticileri de katıldı.

Eylemde basın açıklamasını okuyan Tüm Bel-Sen İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Adem Erdem, "Niyet emeğin yanında mı yoksa karşında mı olmaktır? Kendi emekçisiyle çatışma halinde olan bir belediye başkanı var. Bakırköy Belediyesinde sağlık emekçileri adına bir anıt dikiliyor, o anıt reklam malzemesi yapılıyor. Ama işçinin gerçeği öyle değil. Bakırköy Belediyesinde çalışan sağlık emekçilerine kısa çalışma, part time çalışma reva görülüyor. Bu, daha düşük ücret yoksulluk, açıklık sınırında çalışma demektir. Tüm bunları yaparken 'Ben sağlık emekçilerinin yanındayım' demesi de takiyedir. Bakırköy Belediyesinde işçilerin 30 aydır, emekçilerin ise 19 aydır toplu sözleşmeleri bağıtlanmamaktadır. Toplu sözleşmeler bağıtlanana, hak yerini bulana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.