28 Mart 2024 Perşembe

Bağımsız Maden-İş 5 Aralık'ta direnişe başlıyor

Polyak Madencilik'ten atılan üyeleri ile birlikte eyleme devam eden Bağımsız Maden-İş, tüm iletişim kanallarının kapanması nedeniyle 5 Aralık'ta direnişe geçeceklerini duyurdu.  

Bağımsız Maden İş Sendikası, Polyak Madencilik'te hukuksuz olarak işten atılan üyeleri için 5 Aralık Pazartesi günü direnişe başlıyor. Direnişe ilişkin açıklama yapan Bağımsız Maden-İş, "Özyeğin Holding/Fiba Enerji'ye bağlı Polyak Madencilik'ten sendikal baskı ve mobbing uygulamaları sonrasında sendikamızla varılan mutabakata rağmen hukuksuz olarak işten atılan üyemiz için üye ve kurul toplantılarında alınan karar gereği bu direnişe başladık" denildi.

Başta Polyak şirketinin bağlı olduğu Fiba Holding'in tüm iş yerleri önünde, Özyeğinlere ait her alanda basın açıklamasına ve eylemler yapmaya mecbur kaldıklarını belirten sendika, "Netice olarak Polyak yetkilileri kişisel husumetlerini şirket tutumu olarak uygulayıp işyerinde ne işverenliğin neişçilerin ne de sendikanın yararına olacak bir eylem sürecini zorunlu kılmıştır. Sendikamız bu kişiselleştirilmiş sürecin son bulmasını, tüm taraflar adına daha olumlu sonuçlar verecek çözümler uygulanmasını talep etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

5 Aralık Pazartesi gününe kadar Polyak Madencilik önünde sabah vardiyası girişi, gece vardiyası çıkışı, öğlen vardiyası girişi, gündüz çıkış vardiyaları süresince eylem yapılacağını duyuran sendika, şöyle devam etti: "Bu ilk haftayı kapsayacak görece pasif direniş süresince diyalog yoluyla çözüm aranmaya devam edilecektir. Bir sonraki hafta 5 Aralık Pazartesi sabahı itibariyle geceli gündüzlü direnişe başlanacak. Direniş eş zamanlı olmak üzere Özyeğin Holding, Fiba Enerji, Özyeğin Üniversitesi, Özyeğinlerin vakıf binaları ve ikametleri önüne taşınacak haksız hukuksuz işten atma uygulaması sona erinceye kadar fiili meşru her türlü direniş yöntemi hayata geçirilecektir."