18 Mayıs 2024 Cumartesi

AvEG-Kon: Soma ve Ermenek maden işçilerinin talepleri karşılansın

Soma ve Ermenek maden işçilerinin direnişini selamlayan AvEG-Kon, taleplerinin derhal karşılanması çağrısı yaptı.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), Ermenek ve Soma maden işçilerinin direnişini selamlayan açıklama yaptı.

Bağımsız Maden-İş öncülüğünde 2 aya yakındır hakları için direnen Soma ve Ermenek maden işçilerinin, bugüne kadar sorunlarının çözülmesi için çalmadıkalrı kapının kalmadığını ifade eden AvEG-Kon, sorunlarının çözümü için 8 yıldır tek bir adım atılmadığını belirtti.

Yıllardır üç kuruş para kazanabilmek için yerin yedi kat altında ter döken, evlerine ekmek götürebilmek için sakat kalan, yaralanan ve hatta can veren maden işçilerinin, bu adaletsizliğe dur demek için direnişe geçtiğini ifade eden AvEG-Kon, "Bu direniş kapsamında seslerini duyurabilmek için haftalardır Ankara'ya yürümek isteyen işçilerin önü faşizmin kolluk güçleri tarafından kesilmekte, işçiler saldırıya uğramakta, gözaltına alınmakta. Madencilerin haklarını gasp ederek servet biriktiren, işledikleri suçlara rağmen yargılanmayan patronlara milyarlarca liralık vergi afları, ödüller, teşvikler, hibeler, ruhsatlandırmada yeni kolaylıklar sağlanıyorken, işçilere yönelik herhangi bir düzenleme yapmayan devlet, bir kez daha işçi düşmanı olduğunu göstermektedir" dedi.

Maden işçilerinin haklı, meşru ve onurlu direnişini selamlayan AvEG-Kon, "Faşizmin polis ve jandarma eşliğindeki engellerine, saldırılarına karşı korkusuzca direnen maden işçilerinin yalnız olmadıklarını belirtiyoruz" diye belirtti.