17 Mayıs 2024 Cuma

AVEG-KON: 1 Mayıs meydanlarını kuşatacağız

Sömürgeci saldırganlık ezilen ve sömürülen yığınlara her daim daha fazla sömürü, baskı, savaş ve ölüm getirdiğinin altını çizen Avrupa Ezilen Göçmenler Federasyonu (AVEG-KON), 1 Mayıs'ta sömürü ve zulme karşı halkların ve tüm ezilenlerin birleşik mücadelesini örmek için alanlarda olacaklarını duyurdu. AVEG-KON, "1 Mayıs meydanlarını savaşa, kapitalist sömürüye ve ırkçılığa karşı isyanımızın gücüyle kuşatacağız" dedi. 

Avrupa Ezilen Göçmenler Federasyonu (AVEG-KON), emperyalist savaşa ve kapitalist sömürüye karşı 1 Mayıs'ta alanlarda olmaya çağırdı. 1 Mayıs'ın tarihçesinin anlatıldığı açıklamada, bugün de Avrupa emperyalistlerinin ırkçı uygulamalarını her yeni gün sertleştirdiği kaydedildi. Çıkarılan göç yasaları ile göçmen emekçilerin ırkçı uygulamaların zulmüne tabi tutulduğu belirtilen açıklamada, "Faşist ırkçı saldırıların hedefi haline getiriliyor. Kapitalist sömürünün emeği değersizleştirdiği tüm eşitsizlikler göçmen işçi ve emekçilerin boynunda yeni prangalara dönüşüyor. Emperyalist savaşlar bizim sırtımızda yürütülüyor" denildi.

'CANIMIZIN, EMEĞİMİZİN, UMUTLARIMIZIN GASBINA İZNİMİZ YOKTUR'
Eşitlik ve özgürlük için tüm ezilenlerin birleşik mücadelesini örmekten başka bir yol olmadığının altı çizilen açıklamada, "Emperyalistlerin sömürü çarklarının devamı için yeni sömürgeci savaşlara kurban edecek ne tek bir canımz, ne de emeğimizin, umutlarımızın gasp edilmesine iznimiz yoktur! Gazze katliamına ve Güney Kürdistan'da yeni işgal saldırganlığına dur de! Avrupalı emperyalistler İsrail Siyonizmine silah ve maddi yardımı yaparak Gazze de yaşanan soykırıma ortak oluyor, tarihi suç işliyorlar. Katliama karşı çıkan ve kendi yalanlarını teşhir eden güçlere yasaklarla, ev baskınlarıyla azgınca saldırıyorlar. Ancak emperyalistlerin katliamı örtbas etmeye dönük tüm çabaları halkların dayanışma duvarına çarparak tuz buz oluyor" ifadeleri yer aldı.

'MEYDANLARI İSYANIMIZIN GÜCÜYLE KUŞATACAĞIZ'
Aynı emperyalistlerin faşist şef Erdoğan'ı destekleyerek Metina'da başlatılan yeni işgal girişimine de destek verdiği vurgulanan açıklama şöyle devam etti: "Sözde barıştan ve insan haklarından söz ederken Fransa'da Kürtlerin evlerini basarak gözaltına alıyor, politik Kürt mültecileri Türkiye'ye gönderiyor, Belçika'da stüdyoları bulunan Medya ve Sterk Tv'ye polis baskını gerçekleştiriyorlar. Direnen Filistin ve Kürt halkının haklı mücadelelerini sömürgeci emelleri için ezmek için ellerinden geleni yapıyorlar, yerli işçi ve emekçilerin tepkisini kontrol edebilmek için Avrupa'da görülmemiş düzeyde ırkçılığı ve şovenizmi geliştiriyorlar. Oysa sömürgeci saldırganlık ezilen ve sömürülen yığınlara her daim daha fazla sömürü, baskı, savaş ve ölüm getirmiştir. Bizler işçi ve emekçilerin birlik ve mücadele günü 1 Mayıs'ta sömürü ve zulme karşı halkların ve tüm ezilenlerin birleşik mücadelesini örmek için alanlarda olacağız. 1 Mayıs meydanlarını savaşa, kapitalist sömürüye ve ırkçılığa karşı isyanımızın gücüyle kuşatacağız! Yaşasın 1 Mayıs! Biji yek Gulan!"