18 Mayıs 2024 Cumartesi

AtlasGlobal çalışanları ETS Tur önünde taleplerini haykırdı

AtlasGlobal çalışanları, ödenmeyen ücretleri ve tazminatları için ETS Tur firmasının önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada "Çalışırken alışkın olduğumuz oyalama sürecine yeniden girdik" denildi.

Havayolu firması AtlasGlobal'in çalışanları, ödenmeyen maaşları ve tazminatları için AtlasGlobal'in sahibi Ali Murat Ersoy‘un ağabeyi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy‘un sahibi olduğu ETS Tur firmasının İstanbul Kadıköy'de bulunan genel müdürlük binası önünde basın açıklaması yaptı.

Yaklaşık iki bin AtlasGlobal çalışanı, kurdukları A.Z.A.P (Atlas Zedeler Adalet Platformu) isimli platformla ödenmemiş ücretlerini talep ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un kardeşi Ali Murat Ersoy tarafından ücretlerinin ödeneceği vaadiyle çalıştıklarını kaydeden A.Z.A.P üyeleri, söz verilen üç buçuk aylık birikmiş ücretlerini alınmadıkları gibi kıdem tazminatları dahil tüm haklarından mahrum bırakıldıklarını da belirtti.

Platform adına açıklamayı okuyan Ruken Çapan, "Şirketin iflasının açıklandığı 14 Şubat tarihine kadar patron Murat Ersoy'un vaadiyle çalışmaya devam ettik. İflas sonrası söz verilen üç buçuk aylık ücretler ödenmediği gibi kıdem tazminatı dahil tüm özlük haklarımızdan mahrum bırakıldık" dedi.

Murat Ersoy tarafından en son 7 Eylül günü tüm alacaklarının ödeneceğinin söylenmesine rağmen ödeme yapılmadığını belirten Çapan, "Çalışırken alışkın olduğumuz oyalama sürecine yeniden girdik. Önce 7 Eylül sonrasında 14 Eylül, 21 Eylül, 30 Eylül tarihleri verildi. Ödeme hala yapılmadı" dedi.

İşçiler, ETS Tur firmasının, Haziran 2019 tarihi itibariyle AtlasGlobal biletlerini satmadığını, bu sebeple iflas sürecinin planlı bir şekilde yürütüldüğünü vurguluyor.