5 Mayıs 2024 Pazar

Antalyalı kadınlardan 'yaşamak istiyoruz' yürüyüşü

Antalya Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında "Yaşamak İstiyoruz" şiarıyla yürüyüş düzenledi.

Antalya Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Gülük Caddesi'nde bir araya gelerek Cumhuriyet Meydanına "Yaşamak İstiyoruz" şiarıyla yürüyüş düzenledi.

Kadınlar, yürüyüş öncesi zılgıtlar eşliğinde halaylar çekti. "Erkek şiddetine hayır" ve "Yaşamak istiyoruz" pankartıyla Gülük Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçen kadınlar, "Jin Jiyan Azadi" ve "Erkek adalet değil gerçek adalet" sloganları attı. 

Yürüyüş ardından erkek şiddeti sonucu yaşamını yitiren kadınlar anıldı. Ardından basın açıklamasını Sosyalisk Kadınlar Meclisi (SKM) üyesi Songül Şarklı, hükümetin politikalarla kadınların fiziksel, ekonomik ve psikolojik olarak baskı altına alındığını dile getirdi.

'AKP-MHP KADIN KAZANIMLARINI HEDEF ALIYOR'
Erkek egemen sistemin kadın cinsini baskı altında tutma politikasının kadına yönelik şiddetin en temel aracı olduğuna dikkati çeken Şarklı, erkeklerin kadınlara karşı uyguladığı baskıların devlet tarafından desteklendiğini söyledi. Şarklı, "Kadın cinayetlerini önlemek için hiçbir politika üretmeyen AKP-MHP erkek iktidarı, ısrarla kadınların mücadeleyle kazandığı İstanbul Sözleşmesini, 6284 sayılı yasayı, toplumsal cinsiyet eşitliği, nafaka hakkı, eşit temsiliyet kazanımlarını yok etmeye, çocuk istismarını meşrulaştırmaya çalışıyor. Dün olduğu gibi bugünde haklarımıza ve hayatlarımıza sahip çıkıyoruz. Ne bugün ne yarın kazanımlarımızdan vazgeçmeyeceğiz" dedi.