19 Nisan 2024 Cuma

'Amazon depoya sendika girecek'

Amazon çalışanlarına yönelik mobbing, sürgün ve işten atmalara karşı Gebze'de bulunan depo önünde direniş başladı. Direnişçilerden Aydın çalışan arkadaşlarına, "Korkmayın, Amazon'a sendikayı sokacağız" dedi. 

DGD-Sen, Amazon çalışanlarına yönelik mobbing, sürgün ve işten atmalara karşı Gebze'de bulunan Amazon'a ait Ceva3/Tavşanlı deposu önünde direniş başlattı. 

"Amazon şaşırma sabrımızı taşırma", "Sendika hakkımız söke söke alırız" sloganının yükseldiği eylemde "Biz robot değiliz" yazılı pankart açıldı. Direnişe ilişkin ise açıklama sendika dünya genelinde işçilere ve onların sendikalarına karşı takındığı düşmanca tavırla tanınan Amazon'un, 3 yıla yakındır Kocaeli'de taşeron firma Ceva Lojistik eliyle faaliyet yürüttüğünü hatırlattı. 

İNSANCA GEÇİNECEK TALEPLER
Amazon depo işçilerinin ise bir buçuk aydır insanca geçinecekleri ücret talebiyle yönetimle çeşitli kanallarla muhataplık kurmaya çalıştığı kaydedilen açıklamada, "Aralarında belirledikleri temsilcileri yönetimle görüşmeye göndermekten, 600 işçinin imzasının olduğu dilekçeler toplamaya kadar çeşitli yollar denediler. Yönetimden dilekçelere bir dönüş olmadı. Son noktada 5 Ağustos Cuma günü deponun tüm bölümlerinden 9 temsilci yönetimle tekrar görüşmeye gitti. Depo işçilerinin İSİG talepleri, servis, yemek ve ücret taleplerini yönetime ilettiler" denildi. 

'KAPINIZDAN AYRILMAYACAĞIZ'
Açıklama şöyle devam etti: "Yurt dışı ile irtibat kuracağını söyleyen işveren ertesi gün önce sürgün teklif etti ve sürgünü kabul etmeyen ve başta temsilcilik sorumluluğunu üstlenen işçileri işten atmaya başladı. Onlarca üyemizi örgütlenmeyi kırmak için işten atan, mobbing uygulayarak sürgün teklif eden Amazon yönetimini uyarıyoruz, işten atmaları durdurun. Amazon depo işçilerine uygulanan sürgün, mobbing ve işten atma tehditleri son bulmadıkça kapınızdan ayrılmayacağız."

AYDIN: KORKMAYIN ARKADAŞLAR
Amazon direnişçilerinden Dilan Aydın da sürgün tehdidine boyun eğmediği için işten atıldığını hatırlattı. Aydın, içeride çalışanlara da şu çağrıyı yaptı: "Korkmayın arkadaşlar biz depoya sendika sokacağız bunu başaracağız!"